Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reforma zdravstva liječnicima je za vrat donijela lopove i provalnike. U Sisku je provaljeno u tri ordinacije. Otkad se plaća participacija, mnogi vjeruju da u ordinacijama ima novca.


Kako će zateći svoje ordinacije liječnicima je sve veća briga. Ključ gotovo da im i ne treba. Lopovi su brži. Barem u Domu zdravlja u Sisku gdje je noćas provaljeno u tri ordinacije. Liječnici smatraju da su razlog participacije. 'Oni koji obijaju vrata nisu upoznati s time da dio liječnika ne skuplja participaciju. Svi stolovi koji su obijeni no ništa drugo ne fali, osim novaca koji su pronađeni u jednom od stolova naših ordinacija', kaže liječnica Vesna Budak.

Vezani članci Tko će nas liječiti? - 1 Hrvatska na listi čekanja: Hoće li nas imati tko liječiti? Radni Božić - 3 Dok jedni slave, drugi i na Božić rade, ali ne pada im teško: ''Ljudi su puno srdačniji, pristupačniji, tako da je nekad lakše raditi tih dana''

Iako većina liječnika prosvjeduje nenaplaćivanjem participacija, dozlogrdila im je šteta koja se stalno ponavlja. Upozoravali su na problem i ministra Milinovića, no, bez uspjeha. Umjesto liječnika, s novom zdravstvenom reformom, kažu, postaju blagajnici koji moraju strahovati hoće li biti meta lopova. A i štetu treba platiti, i to iz vlastitog džepa. 'Nabavili su odmah zamjenske brave, promijenili su mi, jedino što ću dobiti račun', dodaje liječnica Mirjana Kniewald.

S druge strane, HZZO-ovi predstavnici redovito dolaze u kontrolu. No, za provale ne pitaju. Prioritet im je liječnicima prosvjednicima očitati bukvicu i natjerati ih da svoje mišljenje zaborave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju