Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reforma zdravstva liječnicima je za vrat donijela lopove i provalnike. U Sisku je provaljeno u tri ordinacije. Otkad se plaća participacija, mnogi vjeruju da u ordinacijama ima novca.


Kako će zateći svoje ordinacije liječnicima je sve veća briga. Ključ gotovo da im i ne treba. Lopovi su brži. Barem u Domu zdravlja u Sisku gdje je noćas provaljeno u tri ordinacije. Liječnici smatraju da su razlog participacije. 'Oni koji obijaju vrata nisu upoznati s time da dio liječnika ne skuplja participaciju. Svi stolovi koji su obijeni no ništa drugo ne fali, osim novaca koji su pronađeni u jednom od stolova naših ordinacija', kaže liječnica Vesna Budak.

Vezani članci Kandidati za gradonačelnika Siska Dovoljno problema i bez potresa: Svi kandidati imaju svoja rješenja za Sisak, no gradonačelnica pred kamere želi samo ako se ne snimaju protukandidati Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“

Iako većina liječnika prosvjeduje nenaplaćivanjem participacija, dozlogrdila im je šteta koja se stalno ponavlja. Upozoravali su na problem i ministra Milinovića, no, bez uspjeha. Umjesto liječnika, s novom zdravstvenom reformom, kažu, postaju blagajnici koji moraju strahovati hoće li biti meta lopova. A i štetu treba platiti, i to iz vlastitog džepa. 'Nabavili su odmah zamjenske brave, promijenili su mi, jedino što ću dobiti račun', dodaje liječnica Mirjana Kniewald.

S druge strane, HZZO-ovi predstavnici redovito dolaze u kontrolu. No, za provale ne pitaju. Prioritet im je liječnicima prosvjednicima očitati bukvicu i natjerati ih da svoje mišljenje zaborave.