Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drski lopovi

Provalili u ordinacije kako bi se domogli novca od participacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reforma zdravstva liječnicima je za vrat donijela lopove i provalnike. U Sisku je provaljeno u tri ordinacije. Otkad se plaća participacija, mnogi vjeruju da u ordinacijama ima novca.

Kako će zateći svoje ordinacije liječnicima je sve veća briga. Ključ gotovo da im i ne treba. Lopovi su brži. Barem u Domu zdravlja u Sisku gdje je noćas provaljeno u tri ordinacije. Liječnici smatraju da su razlog participacije. 'Oni koji obijaju vrata nisu upoznati s time da dio liječnika ne skuplja participaciju. Svi stolovi koji su obijeni no ništa drugo ne fali, osim novaca koji su pronađeni u jednom od stolova naših ordinacija', kaže liječnica Vesna Budak.

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..."

Iako većina liječnika prosvjeduje nenaplaćivanjem participacija, dozlogrdila im je šteta koja se stalno ponavlja. Upozoravali su na problem i ministra Milinovića, no, bez uspjeha. Umjesto liječnika, s novom zdravstvenom reformom, kažu, postaju blagajnici koji moraju strahovati hoće li biti meta lopova. A i štetu treba platiti, i to iz vlastitog džepa. 'Nabavili su odmah zamjenske brave, promijenili su mi, jedino što ću dobiti račun', dodaje liječnica Mirjana Kniewald.

S druge strane, HZZO-ovi predstavnici redovito dolaze u kontrolu. No, za provale ne pitaju. Prioritet im je liječnicima prosvjednicima očitati bukvicu i natjerati ih da svoje mišljenje zaborave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene