Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trakavica se nastavlja

Protiv karlovačke Gradske toplane podnesen optužni prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trakavica između dijela Karlovčana i tamošnje Gradske toplane nastavljena je podnošenjem optužnog prijedloga protiv Toplane.

Zbog povrede Zakona o energiji i Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom Državni inspektorat podnio je nadležnom prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv karlovačke Gradske toplane.

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Predstavku je podnio Domagoj Švegar, koordinator Građanskog pokreta "Neću usluge toplane", u kojoj osporava račun za grijanje za prosinac prošle godine.

>> Problem Karlovčana i toplane se produbljuje, stižu ovrhe, prijete sudovi...

U dopisu Državnog inspektorata, čiji je faksimil Švegar dostavio medijima piše da je obavljenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da Gradska toplana kao opskrbljivač toplinskom energijom Švegaru na predstavku nije odgovorila u roku od osam dana.

Švegar navodi da je Državni inspektorat zbog kršenja velikog broja odredbi Zakona o energiji i Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom tijekom proteklih nekoliko mjeseci podigao čitav niz optužnih prijedloga protiv Gradske toplane.

Inače, dio korisnika bivše karlovačke Toplane, koja je zbog prezaduženosti otišla u stečaj, s novom toplanom nije htjela produžiti ugovorni odnos, te kao ni Švegar nikada nisu potpisali međusobni ugovor. Štoviše, pisanim su zahtjevom odbili usluge, ali im računi i dalje stižu, oni na njih pišu prigovore i protiv Gradske toplane vode upravne sporove.

Pritom se pozivaju na univerzalno pravo potrošača na izbor proizvoda i usluga, sukladno međunarodnim propisima UN-a i Europske unije, brojnim hrvatskim zakonima te sudskom praksom, kaže Švegar i naglašava da je u Hrvatskoj monopol zabranjen Ustavom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene