Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesavjesno i neoprezno

Policija otkrila tko je kriv za veliki požar na dalmatinskom otoku: "Bio je svjestan opasnosti..."

Požar na Pašmanu
Požar na Pašmanu Foto: Facebook/Vatrogasci 193
Policija je provela kriminalističko istraživanje nad Hrvatom kojeg se sumnjiči za izazivanje požara na Pašmanu, odnosno za nesavjesno obavljanje radova čiji je rezultat bila vatrena stihija koja je progutala 105 hektara površine.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine opasnim ponašanjem koje je prouzročilo veliki požar.

Naime, sumnjiči ga se da je u petak, 8. srpnja 2022. godine, oko 11:15 s južne strane otoka Pašmana na otvorenom prostoru obavljao radove iskopa, uslijed čega je došlo do iskrenja, iako je bio svjestan opasnosti od mogućeg iskrenja i pojave vatrene stihije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UBRZO LOKALIZIRAN FOTO Buknuo požar na padinama dubrovačkog Srđa, gorjelo visoko raslinje

Pročitajte i ovo Matej Rudić, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije za Dnevnik Nove TV Vatrogasni zapovjednik Rudić o požarnoj sezoni i velikom problemu: "Iz godine u godinu pada zanimanje..."

Ti su radovi prouzrokovali požar koji se proširio na obližnje nisko raslinje i borovu šumu, na područje površine oko 105 hektara. U potpunosti je izgorjela kamp-kućica, dok su na dva obližnja objekta nastala oštećenja od djelovanja toplinske energije.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene