Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kazne za lažne svjedodžbe

Prosvjetna inspektorica sumnja u zataškavanje korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korupcijska afera Indeks na zagrebačkom sveučilištu polako dobiva i sudski epilog. U onoj splitskoj s razotkrivanjem 600 lažnih svjedožbi na Pučkom otvorenom učilištu nema pomaka. Slučaj nimalo nije ubrzao ni zahtjev ministra Primorca prije tri mjeseca.

Već četiri godine traje borba za istinu prosvjetne inspektorice Nade Stanović, koja smatra da se slučaj dilera lažnih svjedodžbi na splitskom Pučkom otvorenom učilištu očito htio zataškati. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apsurdnost političkih nadmetanja Scena Gorica egzistira ilegalno od samog početka! Slika nije dostupna Sve je moguće Posao snova: Za 4 dana rada otpremnina od milijun kuna?

'Znam da ne samo Ministarstvo, nego i druge institucije ove države imaju vrlo jasne instrumente za sankcioniranje tako teških nepravilnosti. Prema tome ostaje otvoreno pitanje zašto te nepravilnosti nisu sankcionirane?', kaže prosvjetna inspektorica Nada Stanović.

Iako je još prije tri mjeseca najavljen niz sankcija za odgovorne na Učilištu i županijskoj prosvjetnoj inspekciji, slučaj se do danas nije pomaknuo s mjesta. Ministarstvo i grad međusobno prebacuju lopticu odgovornosti. Članica splitskog gradskog poglavarstva za kulturu kaže kako je u protekle dvije godine rad ustanove kontroliralo čak pet inspekcija, koje su donije tri potpuno različita nalaza iz kojih se može, kako je navela u e-mailu, zaključiti kako s inspekcijama ima više posla nego s ustanovom. 

Inspektorica Stanović smatra kako je sam vrh Ministarstva prosvjete upetljan u ovaj kriminal, jer to su, kako kaže, problemi koji se rješavaju potezom pera. Sada ostaje vidjeti hoće li netko i povući taj potez pera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene