Pred Trgovačkim sudom u Splitu okupilo se 160 radnika Dalmacijavina.


Na prosvjedu pred Trgovačkim sudom u Splitu u srijedu se okupilo 160 radnika Dalmacijavina. Željeli su upozoriti odvjetništvo da je i ono dužno obratiti pažnju na njihov slučaj.

Vezani članci Prosvjed u Francuskoj Prosvjedi, peticije, otvorena pisma... Nezadovoljstvo u društvu ne jenjava: ''Ljudi se okupljaju zbog straha i zabrinutosti za budućnost" Slika nije dostupna 'Kako da živimo? Nemamo ni režije s čim platiti, isključit će nam sve!'

Nakon suda otišli su pred zgradu Županije gdje im se obratio resorni pročelnik i rekao da mu je žao što tu nije župan koji je, kako je objasnio, prije nekoliko dana pao s masline pri čemu je slomio dva rebra. No, dodao je kako će, čim župan dođe natrag na posao, rado u Zagrebu zastupati njihove interese kod nadležnih ministara.

Oko 550 bivših radnika Dalmacijavina nakon privatizacije nije dobilo svoje neisplaćene otpremnine i neka druga potraživanja, među kojima i plaće.

Njih 550 očekuje oko 64 milijuna kuna. Također očekuju da im se taj novac isplati s računa Trgovačkog suda, gdje na ime Dalmacijavina postoji 72 milijuna kuna koje je isplatio kupac Dalmacijavina.

Drugi je prijedlog da se proda zgrada u trajektnoj luci i da im se novac isplati od toga, no država dosad nije prihvaćala da im da zgradu jer je to pomorsko dobro i nije ušlo u stečajni postupak.