Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prosvjed

Učenici opet izlaze na ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici strukovnih i umjetničkih škola za utorak na Trgu bana Jelačića najavljuju novi prosvjed protiv državne mature.

Proljetnim prosvjedom odgodili su državnu maturu, a sada traže pravedniju jer je moraju polagati po gimnazijskom programu. Na okupljanje pozivaju i ovoga puta preko internetskog portala Facebook.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

Istodobno, na sastanku predstavnika Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i agencija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa vezanih uz srednje školstvo, ravnatelji škola suglasili su se da će svim učenicima koji ubuduće iz bilo kojeg razloga samovoljno napuste nastavu dati neopravdane sate te izreći odgovarajuće pedagoške mjere.

Jučerašnji sastanak je održan povodom nastavka provođenja priprema za provođenje državne mature. Uz članove Predsjedništva i Nadzornog odbora Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, sastanku su nazočili predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Tom prigodom, kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva, ravnatelji su iskazali svoju podršku svim planiranim aktivnostima vezanim uz pripremu i provedbu državne mature.

Također, zaključeno je kako zahvaljujući do sada provedenim aktivnostima informiranja učenika o državnoj maturi te osobito zahvaljujući osiguranju dodatnih besplatnih priprema za polaganje ispita državne mature, nema nikakvog razloga za bilo kakve nove prosvjede učenika.

Na koncu, usvojen je i stav da će škole, ako učenici ipak samovoljno iz bilo kojih razloga napuste redovnu nastavu, postupiti sukladno svojim statutima te za izostanke dati neopravdane sate te izreći odgovarajuće pedagoške mjere.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podržalo je sve navedene zaključke, navodi se na kraju priopćenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene