Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedna akcija u 10 sati

Poduzetnici se nadaju da će vladajući danas s Trga čuti njihov krik: "Nismo bioteroristi koji šire zarazu!"

Aktualno Galerija Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 4 Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 1 Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 2 Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 3 Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Ugostitelji najavili prosvjed na Trgu bana Jelačića - 5 Galerija 1/10 >>
Zbog, kako tvrde, neizdržive situacije uzrokovane strogim mjerama poduzetnici će na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati prosvjednu akciju. Najavljuju prosvjed uz pridržavanje epidemioloških mjera.

U znak prosvjeda kafić u Kostreni kod Rijeke tako je jučer besplatno je dijelio kavu za van. No s tim će ipak prestati zbog strogih kazni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kod filozofskog fakulteta Zagrebački studenti pozivaju na prosvjed protiv COVID potvrda Prosvjed u Zagrebu Ne brine ih korona Na dan više od 60 preminulih, a u Zagrebu održan veliki skup protiv mjera: ''Sve se raspada, gospodari kaosa to rade. Ali iz Hrvatske će doći otpor...''

"Iz protesta smo izdavali kave za van, dijelili smo ih besplatno, ali kad smo vidjeli što se događa i koje su represivne mjere protiv toga, danas više nemamo kave za van", potvrdio je vlasnik ugostiteljskog objekta Miroslav Juraj.

Zagrebački trg bana Jelačića mjesto je na kojem će poduzetnici u deset sati iskazati svoje nezadovoljstvo uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Iz udruge Glas poduzetnika kažu kako oni nisu bioteroristi koji šire zarazu i kako neće prihvatiti da im netko prišiva etikete koje im ne pripadaju.

Plan je da se prosvjednici pridržavaju distance i jedan po jedan dolaze, iznesu svoj problem i udalje se. Saborske zastupnice centra Marijana Puljak i Dalija Orešković izrazile su podršku poduzetnicima. Smatraju da su njihovi argumenti opravdani i da treba stvoriti pritisak na Vladu. A ministar Marić govori kako Vlada dovoljno pomaže poduzetnicima u nevolji.

Unatoč svemu poduzetnici ne odustaju od prosvjedne akcije. Sve više ih se boji se da neće preživjeti daljnje produljenje strogih mjera. "Trenutačno nas tišti razlika koja je napravljena unutar ugostiteljstva, sada restorani smiju obavljati onu djelatnost koji su inače tradicionalno obavljali caffe barovi", kaže osječki ugostitelj Gordan Šestić.

Poduzetnici se nadaju da će vladajući čuti njihov krik s trga Bana Jelačića i da će se kompromis između njihovih potreba i očuvanja trenutačno dobre epidemiološke slike u Hrvatskoj vrlo brzo pronaći.

Više o ovoj temi pogledajte u videu priloženom u našoj galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene