Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop nasilju

Prosvjed u Zadru: Vozači gradskih autobusa blokirali promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači gradskih autobusa u Zadru blokirali su promet jutros između 7:30 i 8 sati, za vrijeme najveće gužve. To su učinili u znak prosvjeda protiv napada na vozače.

Na ovaj su prosvjed potaknuti posljednjim napadom na vozača prijevoznika gradske autobusne linije Liburnija koji se dogodio u ponedjeljak. Vozača su napali nepoznati počinitelji i zadali mu ozlijede zbog kojih je završio u bolnici.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Vozači su rekli da su svaki dan izloženi nekom obliku napada, bilo verbalnom bilo fizičkom bilo uništavanju autobusa. Stoga od policije traže strože kontrole, a od pravosudnih tijela strože kazne za počinitelje. Također su zatražili i zaštitne kabine koje bi smanjile mogućnost direktnog napada na vozače.

>> Strašno: U samo 10 minuta naša ekipa snimila nekoliko autobusa opasnih po život

Ukoliko se napadi nastave, a njihovim zahtjevima ne udovolji, najavili su cjelodnevnu blokadu gradskog prometa u Zadru.

Putnici koji koriste usluge gradskih prijevozničkih linija, a s kojima smo razgovarali, rekli su da su i sami nazočili sličnim situacijama kada su vozači bili napadani te tvrde da je u svakom slučaju potrebna veća zaštita vozača.

'S nogometnih stadiona nasilje se prelilo u autobuse. Treba poslati policiju u civilu u autobuse da bi zaštitili vozače i uvesti nadzorne kamere i zaštitne kabine. Pa to stoji manje nego napadi na vozače i autobuse', rekao je pravni zastupnik vozača Vedran Uranija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene