Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed skupine roditelja iz Jagodnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina roditelja učenika nesrpske nacionalnosti iz Osnovne škole u Jagodnjaku prosvjedovali su pred zgradom Osječko-baranjske županije, tražeći opoziv župana Krešimira Bubala (HDSSB-e) i dožupana Mile Horvata (SDSS) zbog promjene jednog člana Školskog odbora.

U pismu koje je pročitao roditelj Josip Jalšovec navodi se kako je Johan Urtajl, koji je pokrenuo cijelu lavinu nezadovoljstva zbog nemogućnosti da djeca nesrpske nacionalnosti pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Jagodnjaku, te tražio opoziv ravnatelja Milivoja Ležaje, 'umjesto da bude nagrađen, kažnjen je smjenom u Školskom odboru, a Ležaja je, istina, opozvan kao ravnatelj, ali je nagrađen mjestom školskog pedagoga'.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?"

Županijska skupština je opozvala Urtajla 'samo nekoliko dana prije izbora novog ravnatelja očito sa željom da Mile Horvat kao dožupan i dalje vuče konce u školi u Jagodnjaku, a sve zbog koalicijskih interesa Županije i SDSS-a'.

Zbog toga tražimo opoziv i župana i dožupana, a od resornog ministarstva otkaz za Milivoja Ležaju, pročitao je Jalšovec.

Na prosvjednom skupu bio je i Danijel Srb, županijski vijećnik i predsjednik županijskog HSP-a koji je ocijenio sramotnim što je iz Školskog odbora opozvan čovjek koji je hrvatsku javnost obavijestio o teškoćama Osnovne škole u Jagodnjaku u kojoj su djeca bila onemogućena da uče hrvatski jezik. Osim Srba na prosvjednom skupu bilo je i desetak članova HSP-a.

Župan Bubalo izjavio je kako je Urtajl kao član HSP-a u ime Županije bio u Školskom odboru, te da je sada članom Školskog odbora imenovan član HSS-a s kojoma koalira stranka na vlasti.

'Županijska je skupština prošli tjedan promijenila veći broj članova školskih odbora. Nitko ne osporava Urtajlu da bude član Školskog odbora, ali ne u ime Županije, nego roditelja', kaže Bubalo.

Dodao je kako je učinjeno mnogo napora da se stanje u Jagodnjaku smiri i djeci stvore uvjeti za pohađanje nastave na hrvatskom jeziku i programu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene