Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na prijetnje

Organizatori prosvjeda 'batinaše' prijavili policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči početka prosvjeda protiv politike Vlade, koji počinje u 18 sati u većim hrvatskim gradovima, policija je dobila novu prijavu, i to od strane organizatora.

Naime, Na Facebooku je osvanula grupa koja nosi naziv 'Grupa za sve one koji namjeravaju tući prosvjednike 5.12.', na kojoj neki od članova pozivaju na neki oblik nasilja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Emotivno i uzvišeno Svijet se oprostio od Michaela Jacksona

'Prijavili smo to zagrebačkoj policiji jer jedan od članova grupe poziva na izravno nasilje, a tu se radi o kršenju zakona, kažnjivom djelu', rekao nam je Jakša Matovinović koji istupa u javnosti u ime grupe 'Stegnite vi svoj remen, bando lopovska'.

Inače, na sam dan prosvjeda preko plakata koji pozivaju na okupljanje nalijepljeni su plakati na kojima piše kako je prosvjed otkazan. Nastavak je to pokušaja opstrukcije prosvjeda koji u većim hrvatskim gradovima počinje danas u 18 sati. 

>> 'Građani trgaju plakate na kojima stoji kako je prosvjed otkazan'

'To su plakati koji nas nimalo ne zabrinjavaju. Njih su, pretpostavljam, dale tiskati mladeži nekih političkih stranaka, ali nas to nimalo ne zanima. Vjerujte, na svoje sam oči vidio građane kako samoinicijativno trgaju te plakate koji su polijepljeni preko naših, kaže nam Josip Dellolio, jedan od koordinatora prosvjeda, koji je prije tjedan dana priveden u policiju, što je izazvalo nemali skandal pa i javnu ispriku ravnatelja policije Vladimira Fabera.

Dellolia, za razliku od Matovinovića, ne zabrinjava previše pojava grupe koja imenom poziva na nasilje.

'Iza te grupe možda stoji tek dvoje ljudi. Mi ne očekujemo nikakve probleme niti incidente, ovdje neće biti nikakvih 'mračnjaka' i takvih tipova, bit će to spektakl uz glazbu', kaže Dellolio te naglašava kako je demokracija na internetu istovremeno i osjetljiva stvar kojom se treba naučiti koristiti i biti oprezan s tim.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je rekao da na večerašnjim prosvjedima organiziranima preko Facebooka u Zagrebu i još nekoliko gradova ne očekuje nerede te da će policija pomoći da oni proteknu u redu i miru.

Zakonska procedura oko organizacije prosvjeda je ispoštovana, istaknuo je Karamarko novinarima nakon što je zajedno s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Trutom uručio priznanja za naročite poduhvate u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske u 2008. godini

Podsjećamo kako današnji prosvjed UŽIVO možete pratiti na Dnevnik.hr-u i to od 17,30 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene