Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed radnika Elcona: Dogovorena isplata jedne zaostale plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnicima Elcona iz Zlatar Bistrice bi do iduće srijede, 9. srpnja, trebala biti isplaćena zaostala plaća za prosinac, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva pred kojim je danas stotinjak radnika ponovno prosvjedovalo jer su zadnju plaću, onu za studeni, primili još u ožujku.

Oko 250 radnika Elcona prima plaće u iznosu do 2.000 kuna, a većina ih već mjesecima nema nikakva posla.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Radnički predstavnici trebali bi uskoro razgovarati s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedranom Duvnjakom o načinu isplate plaća za prva četiri mjeseca ove godine, izvijestio je nakon sastanka Branko Knez, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za Krapinsko-zagorsku i Varaždinsku županiju.

Istoga dana, 9. srpnja, na zagrebačkom Trgovačkom sudu trebalo bi se održati prvo ročište u vezi pokretanja stečajnog postupka nad zlatarbistričkom tvrtkom.

Radnici su suglasni sa stečajem ali traže da im se isplate svi zaostaci i otpremnine.

Naime, osim plaća od prosinca do lipnja, poslodavac im je dužan isplatiti i razliku za nezakonito umanjenje plaća tijekom 1998. i 1999. godine, te 2002. i 2003. godine, što zajedno s kamatama iznosi oko 10 milijuna kuna.

Nakon prosvjeda radnici su se autobusima vratili u Zlatar Bistricu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene