Na Markovom Trgu u Zagrebu održan je prosvjed u kojem se tražio raskid s Vatikanskim ugovorima čime bi se, kažu prosvjednici, prekinuo nastavak netransparentnog financiranja crkvenih institucija.


Prosvjednici koji su pred Vladom demonstrirali protiv Vatikanskih ugovora napominju da je Republika Hrvatska sekularna država u kojoj svi građani, prema Ustavu, imaju jednaka prava i obveze, a religijske institucije ne smiju biti iznad zakona.

Vezani članci Prosvjed u Srbiji VIDEO Prosvjednici nakon sramotnog intervjua sa silovateljem jajima gađali zgradu tabloida: "Nasilnike u zatvore, ne u medije!" Fran Naranđa iz Inicijative mladih liječnika Mladi liječnici prosvjedovali u Zagrebu: "130 ljudi već je izvadilo dokumente za odlazak iz zemlje. Dramatično je"

''Ne želimo nastavak netransparentnog financiranja crkvenih institucija sredstvima iz državnog proračuna i novcem svih građana;
ne želimo obrazovanje u službi religijske indoktrinacije; ne želimo diskriminaciju građana utemeljenu na njihovim svjetonazorima!'', napominju organizatori prosvjeda Pokreta za sekularnu Hrvatsku, udruge Protagora i LiberOsa.

''Neophodno je poslati jasnu i glasnu poruku vlasti da građani Hrvatske žele biti punopravni građani, a ne potlačena masa o kojoj političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju daleko od očiju javnosti, donoseći odluke koje su protivne našim interesima. Pri tome želimo jasno reći – pitanje vjere/uvjerenja je osobna stvar i izbor svakog pojedinog građanina/građanke Republike Hrvatske i mi to pravo bezrezervno podržavamo'', rekli su na prosvjedu.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju