Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed protiv Vatikanskih ugovora

''Ne želimo nastavak netransparentnog financiranja crkvenih institucija''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Markovom Trgu u Zagrebu održan je prosvjed u kojem se tražio raskid s Vatikanskim ugovorima čime bi se, kažu prosvjednici, prekinuo nastavak netransparentnog financiranja crkvenih institucija.

Prosvjednici koji su pred Vladom demonstrirali protiv Vatikanskih ugovora napominju da je Republika Hrvatska sekularna država u kojoj svi građani, prema Ustavu, imaju jednaka prava i obveze, a religijske institucije ne smiju biti iznad zakona.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

''Ne želimo nastavak netransparentnog financiranja crkvenih institucija sredstvima iz državnog proračuna i novcem svih građana;
ne želimo obrazovanje u službi religijske indoktrinacije; ne želimo diskriminaciju građana utemeljenu na njihovim svjetonazorima!'', napominju organizatori prosvjeda Pokreta za sekularnu Hrvatsku, udruge Protagora i LiberOsa.

''Neophodno je poslati jasnu i glasnu poruku vlasti da građani Hrvatske žele biti punopravni građani, a ne potlačena masa o kojoj političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju daleko od očiju javnosti, donoseći odluke koje su protivne našim interesima. Pri tome želimo jasno reći – pitanje vjere/uvjerenja je osobna stvar i izbor svakog pojedinog građanina/građanke Republike Hrvatske i mi to pravo bezrezervno podržavamo'', rekli su na prosvjedu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene