Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođen 'veliki prosvjed'

Prosvjed lučkih radnika bez blokade prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vožnjom u nekoliko desetaka automobila i nekoliko kamiona od Carinarnice u splitskoj Sjevernoj luci do zgrade Gradskoga poglavarstva (Banovine) i danas su lučki radnici, špediteri i carinici Sjeverne luke prosvjedovali zbog premještanja Carinarnice u Dugopolje, ali nisu organizirali masovnije prosvjede i blokadu prometa u Splitu kao što su najavljivali potkraj prošlog tjedna.

Objašnjavajući razloge zbog kojih je danas odgođen "veliki prosvjed", predsjednica Samostalnog sindikata lučkih radnika splitske Sjeverne luke Ljiljana Kuzmanić je rekla kako su se na to odlučili očekujući odgovor na prosvjedno pismo koje su prošlog petka poslali premijeru Ivi Sanaderu i u kojem su ga izvijestili o stanju glede premještanja Carinarnice iz Sjeverne luke u Dugopolje, petnaestak kilometara od Splita.

Nakon što dobijemo povratnu informaciju iz premijerova ureda, odlučit ćemo kako dalje postupati, rekla je Ljiljana Kuzmanić. Današnji prosvjed lučkih radnika, špeditera i carinika splitske Sjeverne luke organiziran je četvrti radni dan zaredom. Prosvjednici tvrde kako će premještanjem Carinarnice iz splitske Sjeverne luke u Dugoplje bez posla ostati 50 radnika. Prošlog je tjedna Radničko vijeće splitske Sjeverne luke za dva tjedna odgodilo odluku o davanju otkaza desetorici radnika Sjeverne luke objasnivši kako ga je to zamolio splitski gradonačelnik Ivan Kuret ne bi li se u međuvremenu pronašlo rješenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene