Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australka Tania Louise Felli prošlo ljeto pala je s 12-metarske stijene na jednoj dubrovačkoj plaži. Liječnici su se dugo borili za njezin život, operirana je u bolnicama u Dubrovniku i Milanu, a potom je slijedio dug opravak. Godinu dana poslije vratila se u Dubrovnik. Željela je svima zahvaliti i ponovno vidjeti mjesto gdje je za dlaku izbjegla smrt.


Nakon godinu dana Tania se vratila na mjesto gdje je za dlaku izgubila život. I dok su njezin suprug i njezina baka pogledali mjesto nesreće, Tania za to nije imala snage.

Vezani članci Korčula, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije Ljeto još traje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Tvrđava Imperial Prije 30 godina ispaljene su prve granate na Dubrovnik: Grad je odmah ostao bez struje i vode, sili JNA suprotstavilo se 750 slabo naoružanih branitelja

'Ovo je za nju jako emocionalno. Prije točno godinu dana ovdje je umalo poginula kada je pala. Na neki način, ovdje se suočava sa strahom', kazao je Tanijin suprug Gareth.

Tania se u srpnju prošle godine, pokušavajući skočiti u more, poskliznula i pala na stijene. Slomila je vilicu, ruku i par rebara. Život joj je bio ugrožen.

Godinu dana kasnije, Tania je posjetila dubrovačku Opću bolnicu kako bi se zahvalila na svemu.

'Nisam mogla hodati četiri mjeseca. Nakon četiri mjeseca sam prohodala, a još uvijek idem na fizikalnu terapiju. Ali sve je mnogo bolje', kazala je Australka.

Većinu vremena Tania je provela u komi. Ipak, ljubaznost dubrovačkog osoblja će, tvrdi Tanijin suprug, uvijek pamtiti.

'Sjećam se ljubaznih djelatnika bolnice, koliko su pazili na mene i ravnatelja koji se pobrinuo da sve prođe kako treba', prisjetio se Gareth.

'Drago mi je što smo iz jednog takvog nesretnog događaja stekli jedno lijjepo prijateljstvo', kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan.

Australski turisti i danas su skakali s visokih stijena u more, ne razmišljajući o opasnosti i ne znajući da je upravo Tania zbog slične zabave umalo izgubila život. Ona se danas suočila s najvećim strahom i najavila - ponovno se vraćam u Dubrovnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju