Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivan susret u Dubrovniku

Prošlo ljeto Australka pala sa stijene, sada došla zahvaliti za spas Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australka Tania Louise Felli prošlo ljeto pala je s 12-metarske stijene na jednoj dubrovačkoj plaži. Liječnici su se dugo borili za njezin život, operirana je u bolnicama u Dubrovniku i Milanu, a potom je slijedio dug opravak. Godinu dana poslije vratila se u Dubrovnik. Željela je svima zahvaliti i ponovno vidjeti mjesto gdje je za dlaku izbjegla smrt.

Nakon godinu dana Tania se vratila na mjesto gdje je za dlaku izgubila život. I dok su njezin suprug i njezina baka pogledali mjesto nesreće, Tania za to nije imala snage.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

'Ovo je za nju jako emocionalno. Prije točno godinu dana ovdje je umalo poginula kada je pala. Na neki način, ovdje se suočava sa strahom', kazao je Tanijin suprug Gareth.

Tania se u srpnju prošle godine, pokušavajući skočiti u more, poskliznula i pala na stijene. Slomila je vilicu, ruku i par rebara. Život joj je bio ugrožen.

Godinu dana kasnije, Tania je posjetila dubrovačku Opću bolnicu kako bi se zahvalila na svemu.

'Nisam mogla hodati četiri mjeseca. Nakon četiri mjeseca sam prohodala, a još uvijek idem na fizikalnu terapiju. Ali sve je mnogo bolje', kazala je Australka.

Većinu vremena Tania je provela u komi. Ipak, ljubaznost dubrovačkog osoblja će, tvrdi Tanijin suprug, uvijek pamtiti.

'Sjećam se ljubaznih djelatnika bolnice, koliko su pazili na mene i ravnatelja koji se pobrinuo da sve prođe kako treba', prisjetio se Gareth.

'Drago mi je što smo iz jednog takvog nesretnog događaja stekli jedno lijjepo prijateljstvo', kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan.

Australski turisti i danas su skakali s visokih stijena u more, ne razmišljajući o opasnosti i ne znajući da je upravo Tania zbog slične zabave umalo izgubila život. Ona se danas suočila s najvećim strahom i najavila - ponovno se vraćam u Dubrovnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene