Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ma ništa posebno'

Proslavila 100-ti rođendan: Promijenila je pet država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mira Urli rodila se u jednoj, a doživjela stotu u drugoj državi. Promijenila ih je pet, a danas je u Zagrebu proslavila stoti rođendan. Jedna je od petstotinjak hrvatskih stogodišnjaka. Naša ekipa provjerila je kako je to ući u drugo stoljeće života.

Stota je na leđima, ali za baku Miru dan je to kao i svaki drugi. 'Ma, ništa posebno', kaže baka Mira. Preživjela je bleiburški križni put, a udavala se nije nikada. Od živuće obitelji ostala su tek dva nećaka blizanca od 70 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razotkrio ga DNK SILOVAO ŽENU OD 101 GODINU, A SAD SE BRANI 'Da sam je htio silovati, sigurno bih ponio kondom' Slika nije dostupna Zajedno 78 godina! VIDEO Supružnici na isti dan napunili 100 godina

>> Stogodišnjakinja se sprema na skok padobranom

'Nekako smo svi ponosni što smo tako dugovječna grana', kaže Mirin nećak Marijan.

Stari Samoborci njemački su učili na njezinim satovima. A i dan danas zna prevesti neki tekst s njemačkog na hrvatski. 'Prekrasna osoba, velikog srca, uvijek zadovoljna, uvijek sretna, uvijek zahvalna, s pozitivnim porukama za mlade i starije', kaže Mirina njegovateljica Marija.

Uzvanika na rođendanu bilo je gotovo kao njezinih godina. Ali ova vitalna stogodišnjakinja nije još otpjevala sve što zna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene