Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli rezultati

Prošla turstička godina rekordna za Istru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepe vijesti stižu iz Istre. 2011. i službeno se pokazala najboljom turističkom godinom od osnutka hrvatske države.

Ostvareno je gotovo tri milijuna dolazaka, a prvi put premašena je i magična brojka od 20 i pol milijuna noćenja. Za iznimno dobre rezultate, tvrdi direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević, zaslužne su i odlična pred i postsezona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treba dići kvalitetu usluge SDP kritizira turističke rezultate: "Turistima je najvažnije da dobiju onu vrijednost koju zaslužuju za novac koji ostavljaju u Hrvatskoj"

'Lijepo vrijeme nam je zasigurno pomoglo, sezona se proširila što možemo reći da je gotovo milijun noćenja ostvareno u predsezoni, a u samoj špici 600 tisuća i to govori dakle u našim nastojanjima da pokušamo turističku sezonu produžiti', ističe Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice istarske županije.

'Mi imamo ovdje spoj više dobrih okolnosti koje su nam se dogodile, počevši od vremena, počevši od dobre i kvalitetne pripreme turističke sezone, od jako puno faktora koji su nam se napokon poklopili', naglašava Boris Žgomba iz Hrvatske putniče agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene