Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu prihodi

Prosječna neto plaća za listopad 6.014 kuna

Bankomat (Foto: Guliver/Thinkstock)
Bankomat (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
U listopadu je prosječna plaća za zaposlene u Hrvatskoj iznosila 6.014 kuna, javio je Državni zavod za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad ove godine iznosila je 6.014 kuna, što je na mjesečnoj razini nominalni porast gotovo jedan posto, a na godišnjoj za oko 6,6 posto, pokazuju prvi podaci koje je u petak objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Prosječna zagrebačka plaća iznosi 1355 eura Stigli podaci Imate li je i vi? Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća

Prosječna neto plaća za listopad u odnosu na prosjek za rujan je viša za 56 kuna ili nominalno za 0,94 posto.

Na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2016. godine prosječna je neto plaća bila viša za 372 kune ili nominalno za 6,59 posto.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za listopad iznosila je 8.081 kunu.

Na mjesečnoj razini to je nominalni rast za 1,01 posto ili za 92 kune, dok je na godišnjoj razini prosječna bruto plaća bila veća za 400 kuna ili nominalno za 5,21 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene