Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je danas istražnom sucu Županijskog suda u Splitu podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv Ive Žeravice i Antuna Kralja.


Istraga se protiv pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ive Žeravice proširuje zbog kažnjiva djela primanja,a protiv direktora Trgovačkog društva Konel d.o.o. Antuna Kralja zbog davanja mita.
 
Osnovano se sumnja da je Ivo Žeravica (1962.), kao pomoćnik predstojnika županijskog Ureda državne uprave - Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove, koja izdaje i dokumentaciju za izgradnju i rekonstrukciju objekata, zatražio od direktora Konela d.o.o. Antuna Kralja (1949.) da mu proda stan u Zagrebu po povoljnijim uvjetima.

Vezani članci Prijava korupcije - 1 Ministarstvo pravosuđa radi platformu za prijavu korupcije: No ima najmanje jedan problem Ilustracija Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući

To je osumnjičeni Kralj prihvatio i obećao mu prodaju stana u Zagrebu po 30 posto nižoj cijeni od tržišne. 

Kao protuuslugu osumnjičeni Žeravica se obvezao da će mu, u okviru svoje službe, u predmetima koji su u djelokrugu Ureda, za koje je Konel poslovno zainteresiran, omogućiti pribavljanje dokumentacije prema zahtjevima osumnjičenika Kralja u rokovima koji njemu odgovaraju.

Žeravica i Kralj su u jednomjesečnu pritvoru. U Istražni centar
Županijskog suda u Splitu sprovedeni su pošto su uhićeni u Dubrovniku. 

Osumnjičenima za ucjenu hotelijera Gorana Štroka istražna sutkinja Županijskog suda u Splitu Ljiljana Stipišić odredila je potkraj prosinca 2007. pritvor i protiv njih je pokrenut istražni postupak koji je proglašen tajnim.

Od poduzetnika Štroka tražili su gotovo 500.000 eura da bi mu
pribavili potrebne dozvole za rad Štrokova hotela Bellveuea.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju