Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma danas je ispitao riječkog kirurga Ognjena Šimića te odlučio da se protiv njega proširi istraga na zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.


Protiv Šimića će se tako, osim za kažnjiva djela primanja mita, voditi istraga i zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prikrivanja protuzakonito dobivena novca.

Vezani članci Dinko Puljašić i Mario Pilon USKOK potvrdio: Provodimo istragu protiv gradonačelnika Požege i njegova zamjenika Mito, ilustracija Ugrozio zdravlje ljudi zbog 3500 kuna mita? Propisivao lijekove pacijentima bez obzira na njihove stvarne potrebe

Šimić je osumnjičen da je od 1999. do kolovoza 2006. raspolagao novcem stečenim činjenjem kažnjivih djela primanja mita, kojim je kupovao nekretnine u okolici Rijeke te ga ulagao u banke. Ukupna svota tako stečena novca doseže nekoliko milijuna kuna, navodi se u sudskom priopćenju.

O prijedlogu USKOK-a da se Šimiću privremeno zabrani otuđenje nekretnina i uskrati isplata novca s pojedinih bankovnih računa, što je dio zahtjeva za proširenjem istrage, istražni će sudac odlučiti kad provede istražne radnje radi ocjene osnovanosti toga zahtjeva, stoji u priopćenju.