Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proširena istraga protiv kirurga Šimića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma danas je ispitao riječkog kirurga Ognjena Šimića te odlučio da se protiv njega proširi istraga na zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Protiv Šimića će se tako, osim za kažnjiva djela primanja mita, voditi istraga i zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prikrivanja protuzakonito dobivena novca.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

Šimić je osumnjičen da je od 1999. do kolovoza 2006. raspolagao novcem stečenim činjenjem kažnjivih djela primanja mita, kojim je kupovao nekretnine u okolici Rijeke te ga ulagao u banke. Ukupna svota tako stečena novca doseže nekoliko milijuna kuna, navodi se u sudskom priopćenju.

O prijedlogu USKOK-a da se Šimiću privremeno zabrani otuđenje nekretnina i uskrati isplata novca s pojedinih bankovnih računa, što je dio zahtjeva za proširenjem istrage, istražni će sudac odlučiti kad provede istražne radnje radi ocjene osnovanosti toga zahtjeva, stoji u priopćenju. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene