Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Jakše Cvitanovića Cvika (32), navodnog organizatora lanca preprodavača droge na otoku Korčuli, proširena je istraga zbog sumnje da je u splitskom zatvoru tražio od svjedoka da povuče iskaz koji je dao protiv njega.


Cvitanović je u zatvoru na Bilicama od siječnja ove godine zbog preprodaje droge, a sada ga se sumnjiči i za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Splitska policija o Cvikovu uhićenju Slika nije dostupna Uhićen Cvik u Splitu

U USKOK-u tvrde da je Cvitanović u travnju ove godine od svjedoka, koji ga je teretio u istrazi, tražio da povuče iskaz i potvrdi njegovu obranu, a zauzvrat je svjedoku obećao besplatnog odvjetnika i pomoć u kaznom postupku koji se protiv njega vodi zbog krađe.

USKOK je proširenje istrage tražio još u svibnju, no istražni sudac Davor Svalina i izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda to su odbili, pa se USKOK žalio Vrhovnom sudu koji je od izvanraspravnog vijeća zatražio da ponovno odlučuje. Vijeće je to i učinilo, no ovaj put je zaključilo da je USKOK-ov zahtjev osnovan te je proširilo istragu.

Prema ranijem pisanju tiska, Cvitanović je u zatvorskom krugu pokušao utjecati na svjedoka konobara iz Vele Luke koji je u veljači u istrazi dao iskaz protiv njega.

Taj je svjedok navodno izjavio da je droga dolazila gliserom iz Crne Gore preko Dubrovnika do Lovišta na Pelješcu, gdje ju je Cvitanović prepakiravao u manje pakete i prodavao. Svjedok tvrdi da je 2005. u dva navrata kod Cvitanovića kupio ukupno 30 grama heroina.

Cvitanović je kod istražnog suca opovrgnuo da je pokušao nagovoriti svjedoka na izmjenu iskaza.