Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađen po novoj metodologiji

Proračun Primorsko-goranske županije za 2016. godinu 706 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da će proračun te županije izrađen po novoj metodologiji za 2016. godinu biti 706 milijuna kuna te je najavio nova ulaganja u županijske kapitalne projekte.

Komadina je rekao da bi proračun bio milijardu kuna kada bi se uračunale plaće prosvjetnih djelatnika u 60 škola u županiji. Istaknuo je da se te plaće osiguravaju u državnom proračunu i da se ne mogu voditi u županijskom proračunu, ali u njemu se vodi sve ostalo za 60 škola, osam zdravstvenih ustanova, županijske pravne osobe, muzeje, centre i drugo.

Pročitajte i ovo Gari Cappelli - 2 Teška politička bitka HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Slika nije dostupna spremni za početak nastave Komadina: Za škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija osigurane su maskice i dezinficijensi

"Prvi put je u naš proračun sada uključen zdravstveni i školski sustav, gdje se vidi naša financijska mogućnost i sposobnost", rekao je Komadina i podsjetio da se na to dodaju županijske lučke uprave s kapacitetom od 50 milijuna kuna te uprava za ceste s 80 do 100 milijuna kuna na godinu.

Komadina: 'vrijeme izbora je vrijeme mira i reda, zakopavanja ratnih sjekira'

"To zapravo proizvodi financijski učinak iz kojeg se vidi orijentiranost prema kapitalnim ulaganjima u županiji, upravo ono za što smo nadležni", rekao je Komadina i najavio ulaganja u luke Njivice i Punat, dogradnju pet osnovnih škola za jednosmjenski rad, ulaganja u Psihijatrijsku bolnicu na Rabu i lječilište u Velom Lošinju, nastavak uređenja izletišta Platka.

Županijska skupština o proračunu će odlučivati na sjednici 19. studenoga, kada bi na dnevnom redu trebala biti i nova regionalna razvojna strategija.

Odgovarajući na pitanje o proračunskim prihodima, Komadina je rekao da će se dio proračuna smanjiti oko pet milijuna kuna, kao rezultat najnovijih poreznih izmjena kojima se novac dijelom vraća jedinicama s brdsko-planinskog područja.

Istaknuo je da se proračun sve više okreće županijskim razvojnim projektima i razvojnim ciljevima te da će partnerstvo županije za lokalne projekte teško biti moguće, ali će biti županijskih projekata na području gradova i općina.

Na pitanje o mogućim daljnjim kretanjima proračuna, odgovorio je kako smatra da novih zahvata u proračun neće biti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene