Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U posljednja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja. Stotinjak njih je mjesecima bez plaće.


Stotinjak radnika koji već sedam mjeseci nisu primili plaću, neplaćeni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje u zadnje dvije i pol godine te brojni dugovi, stanje je to koje je u Rubelj grillu zatekao stečajni upravitelj Eduard Mišćević kada ga je preuzeo prošli mjesec.

Vezani članci Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Uspjeli tek iz trećeg pokušaja: Zagrebačka Skupština izglasala poskupljenje odvoza otpada, Zagrepčanima računi veći od veljače Tim Roth (Foto: Profimedia) Otkriven razlog dolaska zvijezde Tarantinovih filmova u Zagreb: Bio na operaciji, pa uživao na adventu

Kriza u najpoznatijoj zagrebačkoj pečenjari započela je nakon smrti Ante Rubelja 2010. godine, a vrhunac je doživjela kada su tijekom lipnja zatvoreni svi preostali lokali u Zagrebu.

Haker 'nagradio' krivu dostavu Rubelja

Nekoliko radnika Rubelj grilla se požalilo medijima na sustavnu neisplatu plaća, a loše je stanje potvrdio i novi stečajni upravitelj. Objasnio je da je nakon dolaska u tvrtku utvrdio da daljnje poslovanje nije moguće, jer su rashodi znatno veći od prihoda.

"Dva puta susreo sam se s radnicima. Očajni su, ali i oni shvaćaju da rad više nije moguć", objašnjava E. Mišćević. U zadnja tri mjeseca poslovanja iz Rubelja je otišlo 40 zaposlenika, a zadnjih će 60 radnika na burzi završiti 17. srpnja.

Samo će knjigovodstvo nastaviti s radom. Najveći vjerovnici Rubelja su Zagrebačka elektra i banke. Još je nedavno u Zagrebačkoj banci podignut kredit u iznosu od 12 milijuna kuna koji nije do kraja vraćen, navodi stečajni upravitelj.

"Što i kako dalje znat ću tek nakon 3. rujna za kada je zakazano sudsko ročište. Sud će donijeti odluku o prodaji", ističe stečajni upravitelj. Sud će tada prodati svu imovinu Rubelja koja je pod hipotekom, a upravitelj mora prodati ostale nekretnine i pokretnine, za koje kaže da je velik interes.

Eduard Mišćević nada se da će dio lokala nakon kupnje biti otvoren te da će dio radnih mjesta biti sačuvan. A to bi moglo značiti i da će na jesen radnici dobiti zaostale plaće, a podmirit će se tada i svi ostali dugovi Rubelj grilla. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook