Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kraj drame: Pronađene Sara i Lara Čučić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim informacijama djevojčice Ljubomira Čučića i Magali Boers, Sara i Lara, pronađene su i nalaze se u jednoj policijskoj postaji u Zagrebu.

Djevojčice su pronađene danas u kasnim poslijepodnevnim satima na području Zagreba, rekla je glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke
Iva Hranitelj.

Pročitajte i ovo Djevojčice iz Gaze su ozlijeđene u napadu IDF-a Izvukli ih iz ruševina u Gazi "Moja sestra, moja voljena": Trenutak u kojem djevojčica prepoznaje svoju sestru slomit će vam srce Slika nije dostupna Čučićeva odvjetnica štrajka glađu i na blogu traži povratak kćeri

Najavila je da će nakon svih prikupljenih podataka Policijska uprava Sisačko-moslavačka o svemu večeras priopćenjem obavijestiti javnost.

Zdravstveno stanje malodobnih djevojčica je dobro, one su još u Zagrebu, a preuzet će ih djelatnici Centra za socijalnu skrb, rekao je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec. Borovec je izvijestio da je u policiju privedena osoba kod koje su pronađena djeca i ona će biti predana policiji u Petrinji. Kako je večeras priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, nad 36-godišnjom ženom, poznanicom Ljubomira Čučića, kod koje su pronađene djevojčice, bit će provedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je pomagala pri oduzimanju djeteta te da je sprječavala i nije izvršila mjere za zaštitu djeteta i maloljetne osobe. Djeca su nađena dok je on poslijepodne bio na saslušanju kod prekršajnog suca u Petrinji.

Podsjetimo, Čučić je ljetos djevojčice odveo na more, no nije ih vratio kući, k njihovoj majci Magali Boers u Francusku.

Kada je locirano mjesto njegovog boravka u Petrinji, Čučić je uporno odbijao otkriti mjesto gdje se djevojčice nalaze, a u nekoliko sljedećih dana počinio je niz agresivnih ispada, koji su kod pravobraniteljice za djecu izazvali zabrinutost za život djevojčica.

Čučić je uhićen u četvrtak u Petrinji zbog nasilja u obitelji.

Noć je proveo u pritvoru, no dan kasnije je pušten na slobodu.

>> Čučić ponovno slobodan, djevojčicama ni traga

>> Ljubomir Čučić noć proveo u zatvoru

Inače, protiv bivšega hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića na Sudu za prekršaje u Petrinji danas je nastavljen postupak zbog prekršaja po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, na
zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka koji je protiv njega podnijela Policijska postaja u Petrinji.

Sudac za prekršaje Stevo Bunčić od 14 sati preslušava Ljubomira Čučića, koji je od sinoć uhićen na osnovi rješenja istog suca za prekršaje. Čučić je noćas bio zadržan u sisačkom zatvoru.

Čučićevi su odvjetnici Nataša Pifar-Mihelčić iz Petrinje i Mario
Gerstner iz Kutine. Sudac će u današnjoj glavnoj raspravi saslušati i majku Magali Boers, kojoj Čučić, nakon ljetovanja, po presudi francuskog suda nije na skrb vratio kćeri Laru (5) i Saru (7). S Magali Boers je na Prekršajni sud u Petrinju došla njezina odvjetnica Višnja Dreški-Lasan.

Pri dolasku na sud odvjetnik Gerstner je izjavio da ni on, a ni
Nataša Pifar-Mihelčić ne znaju gdje su Čučićeve kćeri, koje je sklonio na za sada nepoznato mjesto nakon konferencije za novinare koju je u kancelariji svoje petrinjske odvjetnice, gdje je prijavljeno i njegovo prebivalište, održao 2. rujna. Izjavio je da brane svog branjenika, da ne znaju gdje su djeca te da su oni krive osobe za postavljanje takva pitanja.

Odvjetnica Pifar-Mihelčić izjavila je kako obrana smatra da nema zakonske osnove za zadržavanje Čučića u pritvoru, rekavši da ga je odbio pritvoriti i Općinski sud, jer za to nije bilo zakonskih razloga. 

Ako bude pritvoren, odvjetnica Pifar-Mihelčić je najavila da
će obrana poduzeti daljnje pravne korake kako bi zaštitila prava svog branjenika.

Magali Boers i njezina odvjetnica Dreški-Lasan pri dolasku na Prekršajni sud nisu imali nikakav komentar.

Čučića je iz zatvora u Sisku na Prekršajni sud dovela pravosudna policija, a mjesto dovođenja i uvođenja u sudsku zgradu osiguravalo je nekoliko policajaca, tako da novinari nisu imali prilike tražiti, a ni dobiti izjavu od njega.

Glavna rasprava prekidana je nekoliko puta, jer je obrana predlagala izvođenje novih dokaza, te se izricanje prvostupanjskog rješenja očekuje večeras, kad će sudac odlučiti hoće li Čučića pritvoriti ili će ga pustiti na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene