Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Raspon arene splitskog amfiteatra je pedeset metara, a njegovo rušenje naredio je mletački providur Leonardo Foscolo.


Splitski konzervatori objavili su kako su novi nalazi arheoloških iskapanja u ulici Domovinskog rata potvrdili kako se tamo nalaze ostaci amfiteatra. Tako je splitska Carska palača dobila svoj amfiteatar, poput ostalih svjetskih carskih palača za koje je bilo uobičajeno da imaju i svoj amfiteatar.

Vezani članci Split - Rezultati ekskluzivnog istraživanja Dnevnika Nove TV uoči lokalnih izbora 18 Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Tri kandidata ističu se za čelno mjesto grada pod Marjanom, ali to ne znači da iznenađenja nisu moguća Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović se žestoko obrušio na HRT: ''Vi ste plaćenici, ovo je sramota. Gori ste od Yutela, vi ste korumpirana televizija''

>> U Turskoj navodno nađeni dijelovi Kristova križa!

Raspon arene splitskog amfiteatra je pedeset metara, a njegovo rušenje naredio je mletački general i providur Leonardo Foscolo krajem Kandijskog rata 1647. godine kako bi spriječio Turke da na tom mjestu utvrde svoj položaj. Ovi će se nalazi konzervirati, te će se vjerojatno iskopati kada konzervatori budu imali dovoljno novca za to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook