HGSS, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
HGSS, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Foto: Pixsell, Duško Jaramaz

Na otoku Šolti je u srijedu ujutro nestala sedmogodišnja djevojčica. Za njom su tragali, uz policiju, vatrogasci, HGSS, lovci i mještani. Pronađena je oko 13:30.


Iz HGSS-a doznajemo da je djevojčica odlutala 3,5 kilometra od kuće iz koje se udaljila, sve do područja Šešule gdje su je, prema opisu koji je dala policija, prepoznali mještani.

Vezani članci Nestao Ivica Pejanović Jeste li ga vidjeli? Nestao 46-godišnji Ivica Pejanović, posljednji put se javio razglednicom iz Vinkovaca Dejan Markus U Zagrebu nestao poznati kuhar, od petka mu se gubi svaki trag

Djevojčica se jutros udaljila oko 9:30 iz kuće u Donjem Selu na otoku Šolti, zajedno sa smeđim psom koji se odaziva na ime Kaja, doznajemo u PU splitsko-dalmatinskoj, a u trenutku kad se udaljila na sebi je imala bijelu majicu sa slikom jagode.

Za njom je tragala policija koja je angažirala i svoje plovilo, a u potrazi su sudjelovali i vatrogasci, članovi lovačke udruge, HGSS-a i mještani sela. Angažiran je i helikopter.

Djevojčica je hrvatska državljanka, nesluženo doznajemo da se radi o malenoj Riječanki. Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić kazao je za Dnevnik.hr kako je na terenu bilo četrdesetak njihovih članova.

"Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovsta na Šoltu je prebačeno 11 pripadnika HGSS-a, a tridesetak ih je otišlo prema otoku brodom", kazao je Prizmić.