Policija je zaprimila dojavu da su u jednom trgovačkom lancu pronađeni paketi sa sumnjivom materijom. Na kraju se ispostavilo da je riječ o kokainu.

Galerija


Danas oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu. Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja.

Drogu pronašla djelatnica

U kutijama s bananama djelatnica trgovine pronašla je drogu. Trgovački lanac o nelegalnom proizvodu koji nije dio njihovog asortimana, nema puno što za reći.

"Možemo potvrditi da je policija pronašla nedopuštene opijate među kutijama banana u našoj trgovini u Pločama. Budući se radi o kriminalnoj radnji, predlažemo da se obratite policiji za sve detalje", potvrdili su iz trgovine reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji.

Detaljno nije i ne može biti pregledana svaka kutija banana u kontejneru na terminalu luke Ploče, pa droga promakne. Unatoč rendgenima.

Na pitanje novinara može li se dogoditi, ako droga promakne i prodavačici, da kupac slučajno kupi neku drogu, mr. krim. Dubravko Klarić, stručnjak za narkotike, kratko odgovara: "Nažalost, teoretski da i to se može dogoditi".

"Ja ne bih rekao da su Ploče najslabija karika nego je jaka luka za prijevoz i uvoz robe", dodaje Klarić.

Nije samo za hrvatsko tržište

Takva roba koja prođe kroz Ploče, nije samo za hrvatsko nego i za srednjoeuropsko tržište. Klarić kaže kako u ovakvim slučajevima gube i oni koji su drogu poslali i oni koji su je trebali primiti.

"U odredištu gdje se droga proizvodi, ona nije skupa. Kad dođe na tržište je skupa jer taj rizik prenošenja je jedan naprema 10 čak i 20", objasnio je Klarić.

Pa u Južnoj Americi gram kokaina nije skuplji od banane. Kod nas je gram 300 do 500 kuna, navodi Klarić. Za to se može kupiti 50 kila banana. A banana izvrsno diže - hormone sreće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr