Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Policija potvrdila: U jednom trgovačkom lancu u Pločama među bananama pronađeno nevjerojatnih 18 kilograma kokaina

Aktualno Galerija Banane - 3 Banane - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Banane - 1 Galerija 1/2 >>
Policija je zaprimila dojavu da su u jednom trgovačkom lancu pronađeni paketi sa sumnjivom materijom. Na kraju se ispostavilo da je riječ o kokainu.

Danas oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu. Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja.

Drogu pronašla djelatnica

U kutijama s bananama djelatnica trgovine pronašla je drogu. Trgovački lanac o nelegalnom proizvodu koji nije dio njihovog asortimana, nema puno što za reći.

"Možemo potvrditi da je policija pronašla nedopuštene opijate među kutijama banana u našoj trgovini u Pločama. Budući se radi o kriminalnoj radnji, predlažemo da se obratite policiji za sve detalje", potvrdili su iz trgovine reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji.

Detaljno nije i ne može biti pregledana svaka kutija banana u kontejneru na terminalu luke Ploče, pa droga promakne. Unatoč rendgenima.

Na pitanje novinara može li se dogoditi, ako droga promakne i prodavačici, da kupac slučajno kupi neku drogu, mr. krim. Dubravko Klarić, stručnjak za narkotike, kratko odgovara: "Nažalost, teoretski da i to se može dogoditi".

"Ja ne bih rekao da su Ploče najslabija karika nego je jaka luka za prijevoz i uvoz robe", dodaje Klarić.

Nije samo za hrvatsko tržište

Takva roba koja prođe kroz Ploče, nije samo za hrvatsko nego i za srednjoeuropsko tržište. Klarić kaže kako u ovakvim slučajevima gube i oni koji su drogu poslali i oni koji su je trebali primiti.

"U odredištu gdje se droga proizvodi, ona nije skupa. Kad dođe na tržište je skupa jer taj rizik prenošenja je jedan naprema 10 čak i 20", objasnio je Klarić.

Pa u Južnoj Americi gram kokaina nije skuplji od banane. Kod nas je gram 300 do 500 kuna, navodi Klarić. Za to se može kupiti 50 kila banana. A banana izvrsno diže - hormone sreće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene