Na autocestama A1, A3 i A7 mjestimice se prometuje otežano, zbog prometnih nesreća, kvarova vozila i radova. Zbog pada sustava za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza stvorile su se velike kolone, a na prijelaz se čekalo i do dva sata. Stanje je u poslijepodnevnim satima normalizirano, javila je policija.

Galerija


Na autocesti A1 između čvora dugopolje i čvora Vučevica u smjeru Zagreba nalazi se pokvareno vozilo, a iz HAK-a pozivaju vozače na dodatan oprez. 

Vezani članci Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja Bura s olujnim udarima stvara probleme u prometu: Zatvorena dionica A1, na A6 vozi se usporeno Gužve u smjeru mora na naplatnoj postaji Lučko (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Gust promet diljem Hrvatske: Doznajte koje biste rute danas trebali izbjegavati u širokom luku

U kvaru je i teretno vozilo između čvora Ogulin i čvora Brinje u smjeru Dubrovnika. Na toj dionici vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Između vijadukta Božići i čvora Zadar 2 brzina je ograničena na 80 km/h zbog magle. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Tri prometne na A3 u smjeru Bregane

Na autocesti A3 na 237 kilometru u smjeru Bregane promet se odvija po dvije prometne trake zbog prometne nesreće. Molimo korisnike za strpljenje. 

Prometna nesreća na istoj autocesti zabilježena je i na 137. kilometru u smjeru Bregane te između čvora Velika Kopanica i čvora Srednaci, isto tako u smjeru Bregane.

Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. U Dalmaciji i Istri ponegdje ima magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, upozoravaju iz HAK-a.

Gužve na granici

''Obavještavamo građane kako su poteškoće u brzini rada informatičkog sustava MUP-a otklonjene te se svi poslovi odvijaju uobičajeno'', objavili su u poslijepodnevnim satima iz policije.

Naime, zbog pada informatičkog sustava najveće su kolone bile na graničnim prijelazima s BiH. "Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog

Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.

Molimo građane, koji su se zatekli na graničnim prijelazima i u šalter salama upravnih poslova, za razumijevanje i strpljenje", stoji u ranijem priopćenju MUP-a.

Na ulazu i izlazu GP Stara Gradiška čekalo se oko dva sata, dok se na prijelazima Slavonski Brod i Maljevac u oba smjera čekalo oko sat i pol vremena. Po sat vremena čeka se na prijelazima Županja i Hrvatska Dubica.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom nema većih čekanja, a na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom čeka se između 45 minuta i sat vremena.