Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna 300 kuna

Vozači, oprez! Policija danas kontrolira ono što mnogi zaboravljaju ili ignoriraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji prekršaj je kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

Neuključivanje pokazivača smjera prekršaj je propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zakon je za ovaj prekršaj predvidio kaznu u iznosu od 300 kuna.

Pročitajte i ovo Nesreća u Budančevici - 3 Prometna nesreća Vozač ozlijedio 15-godišnjaka pa pobjegao s mjesta nesreće: Uhvaćen je i kažnjen Ilustracija Teške ozljede Bore im se za život: Kombi udario dvoje djece u Splitu, policija objavila detalje

Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10 do 14 sati provesti ciljana preventivno-represivna akcija prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz Policijske uprave požeško-slavonske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene