Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic)
Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic

Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji prekršaj je kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.


Neuključivanje pokazivača smjera prekršaj je propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zakon je za ovaj prekršaj predvidio kaznu u iznosu od 300 kuna.

Vezani članci Jurili autocestom (Screenshot: PU brodsko-posavska) Snimke jurnjave na autocesti: U sat vremena uhićena dvojica vozača koja su divljala s više od 240 km/h Mađarska policija, ilustracija (Foto: AFP) Stravična prometna nesreća u Mađarskoj: Sedmero mrtvih u sudaru kamiona i dvaju automobila

Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10 do 14 sati provesti ciljana preventivno-represivna akcija prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz Policijske uprave požeško-slavonske. (Hina)