Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Predsjednice

Promaknuća uoči obljetnice Oluje: Hrvatska dobila nove generale

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice VRO Oluja, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović donijela je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga.

Ukupno je promaknuto 106 pripadnika Oružanih snaga, 21 časnica i 85 časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. U čin general-bojnika promaknut je brigadni general Boris Šerić, au čin brigadnog generala promaknuti su brigadir Michael Križanec, brigadir Ivan Turkalj i brigadir Mijo Validžić.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Napokon usuglašen protokol Oluje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Imali smo par dana muke'' Usuglašen protokol Oluje: Govori na Trgu pa odlazak na Tvrđavu

Promaknuto je devet pukovnika u čin brigadira (od njih dvije pukovnice u čin brigadirke) i jedan kapetan fregate u čin kapetana bojnog broda. U čin brigadira/brigadirke promaknuti su pukovnici/pukovnica: Zdenko Boban, Ante Čokolić, Mladen Fusić, Miroslav Habuda, Ivica Ivančić, Jasminka Katona, Željko Marinov, Jurica Miškulin, Ivica Pavković, Neda Punek Gobec i Davor Stipetić te u čin kapetana bojnog broda Luka Mihanović. Promaknuto je 29 bojnika u čin pukovnika (od njih tri bojnice u čin pukovnice).

Promaknuta su 32 satnika u čin bojnika (od njih osam satnica u čin bojnice). U činove viših časnika promaknuta su ukupno 74 časnika, od kojih je 13 žena. Promaknuta su 22 natporučnika u čin satnika (od njih sedam natporučnica u čin satnice).

Promaknuto je šest poručnika u čin natporučnika (od njih jedna poručnica u čin natporučnice). U činove nižih časnika promaknuto je ukupno 28 časnika, od kojih je osam žena. Ukupno je pohvaljeno 12 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene