Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proizvođač Munchmallowa tuži Hrvatsku, Sloveniju i BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparska tvrtka Kappa Star Limited, vlasnik tvornice biskvita Jaffa iz Crvenke, najavila je tužbu protiv svih koji su prouzročili zabranu prodaje Munchmallowa i njegovo povlačenje iz trgovina, jer ne postoje dokazi da je proizvod bio zaražen salmonelom.

Nebojša Šaranović, direktor tvrtke Kappa Star Limited, tvrdi kako je zabrana dio 'orkestrirane kampanje' protiv najboljeg srpskog izvoznog konditorskog proizvoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Ilustracija velika šteta Strašno nevrijeme poharalo susjedstvo: Tisuće ljudi bez struje, prijete i poplave! Uvode se hitne mjere

Uz Hrvatsku zabranu prodaje Munchmallowa proglasile su Slovenija i Bosna i Hercegovina. 

Šaranović tvrdi kako je do zabrane došlo jer je slovenska inspekcija jedan paket od 250 kilograma Munchmallowa proglasila zaražen salmonelom.

Službene potvrde takve informacije još nema jer su Slovenci, kako tvrdi Šaranović, zametnuli rješenje o zabrani prodaje. 

>> Salmonela u 'Munchmallow classic'

Optužbe od strane proizvođača Munchmallowa prije svega su usmjerene na slovensku inspekciju, pa će srpska tvornica Jaffa tražiti nezavisnu provjeru njihovih nalaza.

Proizvođač optužuje Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu jer su prihvatili slovenski nalaz bez dodatne provjere, povukli proizvod iz prodaje i tako nanijeli štetu ugledu tvornice Jaffa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene