Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović u Splitu

'Proizvodnja Brodosplita ovisi i o samim radnicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović ocijenio je kako se optimistično može gledati na nastavak rada splitskog brodogradilišta nakon završetka pregovora s Europskom unijom i usklađivanja s hrvatskim i europskim pravnim sustavom, što je dio procesa restrukturiranja.

Josipović je to izjavio novinarima nakon današnjeg posjeta Brodosplitu i sastanka najprije s upravom, a zatim i radnicima. U toj je prigodi položio vijenac na spomenik dvadesetorici radnika brodogradilišta poginulih u Domovinskom ratu. U brodogradilištu su me uvjerili da znaju, hoće, mogu i da imaju tržište i moguće kupce te optimistično možemo gledati na nastavak rada tog brodogradilišta, kazao je predsjednik. Po njegovim riječima ključ oporavka hrvatskih brodogradilišta, posebice splitskog, nalazi se u procesu privatizacije.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Slika nije dostupna A na burzi 324.000 Hrvata Šef splitskog škvera traži 4500 radnih dozvola za strance!

>> FOTO: Tisuće radnika Brodosplita na ulicama

'Znamo da Europska komisija razmatra projekt i nakon toga će samo o brodogradilištu ovisiti može li opstati na tržištu i na koji način', istaknuo je, dodavši kako nije dobro što se preustroj domaćih brodogradilišta, o čemu je donesena odluka 2002., produljio toliko godina.

Na upit hoće li o splitskom brodogradilištu razgovarati s premijerkom Jadrankom Kosor, čiji se dolazak u tu splitsku tvrtku očekuje idući tjedan, Josipović je odgovorio potvrdno, rekavši da je danas saznao 'nove informacije' o mogućem nastavku rada Brodosplita te da će i premijerka imati priliku to saznati za posjeta tom poduzeću. (HIna)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene