Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema zime

Detaljna vremenska prognoza za Badnjak i Božić: Sunce i ugodna desetka na termometru

Vremenska prognoza - 2
Vremenska prognoza - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vremenska prognoza - 2 Vremenska prognoza - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vremenska prognoza - 3 Vremenska prognoza - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vremenska prognoza - 1 Galerija 1/3 >>
Za Badnjak i Božić očekuje nas sunčano i ugodno vrijeme. Bit će uglavnom suho. Najviše dnevne temperature bit će oko 10 stupnjeva.

Osim izbora, nedjelju su obilježile vremenske neprilike - obilna oborina te jak i olujan vjetar koji je ponajprije na moru stvarao probleme. Vrijeme je već u ponedjeljak bilo stabilnije tako da će dani pred nama protjecati uz vedrije nebo, ali i niže temperature koje će biti bliže onima na koje smo naviknuli u prosincu.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet"

Na Badnjak ćemo imati dosta sunčana vremena, a onda će krajem dana ponegdje biti nešto više oblaka, u noći postoji i mala mogućnosti za malo kiše, u gorju i vrlo malo snijega, uz to će Badnja noć na kopnu biti hladna. Božić - suh i uglavnom sunčan.

Ciklona koja je donijela vjetrovito vrijeme i kišu popunjava se, tlak zraka raste, pa ćemo u utorak biti u polju izjednačenog ili malo povišenog tlaka. U takvim okolnostima ujutro na Badnjak na kopnu djelomice sunčano, moguća je magla, i to ponajprije u zapadnim predjelima, na istoku je ne očekujemo jer će tu još tijekom jutra biti pojačanog vjetra.

Na moru pretežno sunčano, puhat će bura ili sjeverozapadnjak, na jugu još uvijek jak. Temperatura na kopnu od -1 do 5, a uz obalu između 7 i 11 stupnjeva. Nastavak dana u središnjoj Hrvatskoj ne nosi bitnije promjene. Bit će djelomice sunčano, a u badnjoj noći tek je rijeko moguća koja kap kiše. Vjetar će biti slab, a temperatura oko 10 stupnjeva, u noći tek koji stupanj iznad nule.

I na istoku zemlje sutra će biti više sunčana vremena, vjetar će poslijepodne oslabjeti, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva, u prvim satima Božića do 5. Na sjevernom Jadranu bit će uglavnom sunčano, taman da u lijepom vremenu obavite posljednje pripreme za mnogima najdraži blagdan.

U gorju u noći na srijedu postoji tek mala mogućnost za malo kiše ili poneku pahulju snijega. Temperatura u gorju kretat će se od 5 do 8, a na moru do 15 stupnjeva. U Dalmaciji će veći dio dana biti sunčano, prema večeri nešto oblačnije, a rijetko će oko ponoći pasti i vrlo malo kiše. Vjetar će slabjeti, a temperatura sutra ide do najviše 15 stupnjeva.

Za Božić djelomice sunčano, temperatura neće biti previsoka, ali ni preniska - ujutro oko nule, danju 10-ak stupnjeva. Ostatak tjedna bit će sličan, jedino će postupno biti još malo hladnije.

I na moru će za Božić vrijeme biti ugodno - sunčano, puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura tijekom dana bit će oko 15 stupnjeva. Slično će biti i idućih dana, jedino u petak nešto oblačnije.

Dakle, na Badnjak ćemo imati povoljno vrijeme - dosta sunca i manje vjetrovito. Navečer se toplo odjenite jer smo završili s južinom, pa temperature više nisu tako visoke.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene