Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend? Meteorologinja otkriva kad bi nas ponovno mogli pogoditi pljuskovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svima koji su blagdan Tijelova spojili s petkom i dobili priliku za produženi vikend, meteorologinja Damjana Ćurkov poručuje - vrijeme će i dalje biti nestabilno.

Danas će na kopnu biti stabilnije i sunčanije, dok na Jadranu i dalje ostaje mogućnost za kišu i lokalne pljuskove. U petak i subotu u cijeloj zemlji manje nestabilno, zapravo će biti uglavnom suho, a onda od nedjelje ponovno raste vjerojatnost za kišu i pljuskove pa će nas takvo nestabilno vrijeme pratiti i početkom idućeg tjedna. Dugotrajnije stabilizacije vremena nema na vidiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Iznad nas i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak pa će nad Jadranom vrijeme biti nestabilno, a u unutrašnjosti ipak vedrije.

Ujutro će u većini kopnenih predjela biti pretežno sunčano, a ponegdje će biti kratkotrajne magle. U Lici i na Jadranu bit će nestabilnije, uz više oblaka bit će povremene kiše ili ponekog pljuska. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugo, dok će jutarnja temperatura na kopnu biti do 15 stupnjeva, a uz obalu između 13 i 18.

U nastavku dana u središnjim predjelima bit će uglavnom sunčano, tek će rijetko biti lokalnih nestabilnosti. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura uz sunce i južinu bit će nešto viša od jučerašnje, od 24 do 27 stupnjeva.

Na istoku Slavonije bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, rijetko i poneki pljusak. Temperatura će i ovdje biti od 24 do 27 stupnjeva.

U nastavku dana na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno pa će biti povremenih pljuskova. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura u gorju oko 20, na moru do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji isto tako nestabilno pa će biti povremenih pljuskova praćenih grmljavinom, puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura će biti oko 24 stupnja.

Petak i subota nose nam sunčano i još malo toplije vrijeme, osobito toplo će biti u subotu, a onda od nedjelje postupni porast naoblake, već bi u nedjelju u gorju moglo biti novih pljuskova.

I na moru u petak i subotu stabilno i sunčano, u subotu i vedro, zatim će se nedjelju više naoblačiti i padat će povremena kiša ili pljuskovi i to ponajprije na sjevernom Jadranu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene