Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Redovite mjere obrane od poplave za rijeku Dravu proglašene su na Varaždinskom i Međimurskom području.


Redovite mjere obrane od poplave za rijeku Dravu od Varaždina do hrvatsko-slovenske granice proglašene su jutros zbog obilnih padalina u Austriji i Sloveniji koje su prouzrokovale porast vodostaja rijeke Drave, izvijestio je varaždinski Centar 112.

Vezani članci Ilustracija Poplave, bujice, tuče, suše… Naviknite se! Klimatske promjene su sadašnjost, stručnjak otkriva koja će najčešće harati Hrvatskom Poplave u Rijeci - 10 Oglasila se policija o muškarcu poginulom u bujici, vatrogasci imaju pune ruke posla: "Izvlačili smo ljude iz potopljenih objekata, micali vozila..."

Mjere se odnose na područje grada Varaždina te općina Sračinec, Petrijanec i Cesticu.

Obilna kiša i niske temperature, srušena stabla i otežan promet - Sve to za prvi dan rujna!

Varaždinski Centar 112 jučer je izdao izvanredno izvješće o dolasku vodenog vala, odnosno prelijevanju viška vode kod HE Varaždin i HE Čakovec u staro korito Drave.

Inače, vodeni val prilikom prelaska iz Austrije u Sloveniju imao je protok oko 900 kubnih metara u sekundi, dok je zbog dodatnih padalina u Sloveniji, prilikom ulaska u Hrvatsku narastao na 1000 do 1.200 kubnih metara, doznaje se u Centru 112 Varaždin.

Redovite mjere obrane od poplave u Međimurju

Rješenje o uspostavi redovitih mjera obrane od poplave na rijeci Dravi u Međimurju donio je jutros Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, Centar obrane od poplava Sektora A Varaždin.

Protok rijeke Drave na brani HE Varaždin premašio je 800 metara kubnih u sekundi uz zabilježeni protok od 902 kubna metra i ima tendenciju daljnjeg porasta, izvještavaju u čakovečkom Centru 112.

I dalje su na snazi redovite mjere obrane od poplave za rijeku Muru, a u osam sati u Murskom Središću izmjerena je visina od 401 centimetar. Izvanredne mjere obrane od poplave proglašavaju se kada vodostaj Mure dosegne 460 centimetara.

Zbog izlijevanja najsjevernije hrvatske rijeke za promet je zatvoren malogranični državni prijelaz Sveti Martin na Muri - Hotiza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju