Zbog blagdana Velike Gospe u utorak, mnogi će krenuti na produženi vikend.


Promet će biti pojačan u oba smjera - prema moru te prema Zagrebu. To će, javljaju iz Hrvatskog autokluba, prouzrokovati nove gužve na cestama. Usporen promet bit će na autocesti Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, na autocesti Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza.

Vezani članci Miron Huljak Može li policija stati na kraj objesnim vozačima, koji se divljanjem hvale i na društvenim mrežama?: "To su ljudi koji prkose sustavu, ali..." Zagreb: Velike gužve na naplatnim kućicama Lučko u oba smjera (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Pojačan promet: Na pojedinim prometnicama kilometarske kolone

Zatim na Istarskom ipsilonu, pred tunelom Učka, u smjeru Rijeke i prema prijelazima Kaštel i Plovanija, na autocesti Bregana-Lipovac u smjeru Bregane, i Zagreb-Goričan u smjeru Mađarske, duž cijele Jadranske magistrale, te Krčkom mostu.

''Velika je koncentracija vozila, a znamo i da s povećanjem broja vozila nažalost i nastaje velik broj prometnih nesreća. Ja se iskreno nadam da toga neće biti, da će svi biti maksimalno oprezni'', rekla je Irena Belamarić iz HAK-a te dodaje da izgubljeno vrijeme u kolonama, nikako ne nastojite nadoknaditi brzom vožnjom ako je ikako moguće.

Podsjetimo, Informativni centar već gotovo 39 godina prati navike vozača koji putuju autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama. To bogato iskustvo bilo je osnova za sastavljanje Karte ljetnih gužvi na našim prometnicama koju možete pogledati na ovoj poveznici i izbjeći očekivane kolone.