Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je pravi vlasnik?

Prodavali stanove i po nekoliko puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najgorih noćnih mora onima koji kupuju stan je da se s istim ugovorom pojavi nekoliko ljudi, koji svi tvrde da je stan baš njihov. Upravo se to događa stanarima zgrada na splitskom Žnanju, od kojih su neki stanovi prodani i do pet puta.

Neda Gudelj svoju priču započinje prodajom obiteljskog stana od 80 kvadrata u namjeri da kupe dva manja stana na Žnjanu. No, ubrzo su se tvrdi, na vratima pojavljivali i drugi ljudi tvrdeći da oni imaju vlasničke ugovore za iste stanove koje je i ona u toj zgradi kupila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

Svoju priču dijeli i sa Rade Đigurskim. On je još 2003. godine kupio i u cijelosti isplatio svoj stan, no sada se pojavljuju novi potencijalni vlasnici kojima su investitori ove zgrade prodali njegov stan.

I oni nisu jedini. Mnogi kojima se isto dogodilo, zbog straha se ne usude o tome javno progovoriti.

Osim problema sa vlasništvom, zgrada ima i mnogih drugih problema. Nikada nije dobila uporabnu dozvolu pa tako ni struju. 

Stanovi su spojeni na građevinsku struju. Na brojne optužbe stanara vlasnik zgrade direktor tvrtke PIS Željko Bilić ističe kako nije on kriv što su se neki stanari pogađali sa kooperantima.

Potom tvrdi da dio stanara nije isplatio stan pa su zbog toga preprodani. No, ne poriče činjenicu da su brojni stanovi više puta prodavani. Neki su ga kaže na potpis ugovora i prisilili.

Stanari su već pokrenuli tužbe, a vlasnik već spomenute zgrade već ima 19 kaznenih prijava koje su protiv njega na policiji podigli mnogi ljudi. Za prijave kaže da su bezrazložne, iako je jedna njegova zgrada u Splitu već srušena jer je bila bespravno izgrađena. 

Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene