Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno istražuje

Pročelnik ureda gradonačelnika Umaga o POS-ovom stanu koji njegova supruga iznajmljuje: "Zakon to dozvoljava"

Pročelnik ureda gradonačelnika Umaga (Foto: Provjereno)
Pročelnik ureda gradonačelnika Umaga (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno
Prijavila se u program društveno-poticajne stanogradnje, osmišljen kako bi pomogao mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje, no stan uredno iznajmljuje turistima. Priča je to zaposlenici Gradske uprave, supruzi pročelnika ureda gradonačelnika Umaga, koja je ovog kolovoza izašla u javnost kada su o njoj progovorili stanovnici POS zgrade.

Lokalnim medijima koji su otkrili priču pročelnik je tvrdio je kako nema veze s tim, a ekipa Provjerenog tražila ga je da pojasni cijeli slučaj.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

"Ja sam se oženio prije mjesec i pol dana. Kad je kupovala stan, kad se javljala, ja nju nisam niti poznavao", prokomentirao je i dodao: "Moja supruga, sadašnja, bila je već vlasnik tog POS-ovog stana po svim kriterijima. Znači ja sam se oženio s nekim tko ima nešto u vlasništvu."

Na pitanje reporterke Eme Branice jesu li i prije živjeli zajedno, odgovorio je: "Ovako… ja tu ne vidim ništa sporno. Zakon dozvoljava nažalost da se stan može prodati ili iznajmiti."

O tome kako hvalevrijedni projekt poticane stanogradnje na ovaj način gubi smisao, ispričala je i Gabrijela Đukes Bašić, stanarka POS zgrade.

"I tako da nas je na početku možda bilo 10 stanara. Ja sam rekla ostali će nakon ljeta kad dođe jesen. Međutim možda je došlo još par stanara, da bi ove godine vidjeli da se većina stanova počela iznajmljivat turistima. Na parkiralištu su sve više i više bile strane registracije i došli smo do zaključka da puno njih ne namjerava ovdje živjeti nego koristiti stan za apartmane", tvrdi.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 23:00, nakon utakmice Hrvatska-Portugal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene