Pročelnik ureda gradonačelnika Umaga (Foto: Provjereno)
Pročelnik ureda gradonačelnika Umaga (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno

Prijavila se u program društveno-poticajne stanogradnje, osmišljen kako bi pomogao mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje, no stan uredno iznajmljuje turistima. Priča je to zaposlenici Gradske uprave, supruzi pročelnika ureda gradonačelnika Umaga, koja je ovog kolovoza izašla u javnost kada su o njoj progovorili stanovnici POS zgrade.


Lokalnim medijima koji su otkrili priču pročelnik je tvrdio je kako nema veze s tim, a ekipa Provjerenog tražila ga je da pojasni cijeli slučaj.

Vezani članci Dom za starije i nemoćne/Ilustracija - 1 Raskrinkan još jedan ilegalni dom za starije: ''Ovo nisu izolirani slučajevi, ovo je masovna pojava'' Radnik vodovoda koji je tražio mito - 3 Skandalozna snimka na kojoj radnik vodovoda traži mito, reagirao i direktor: "Očito je iz snimke, a i naših saznanja, da u tome nije mogao sudjelovati sam''

"Ja sam se oženio prije mjesec i pol dana. Kad je kupovala stan, kad se javljala, ja nju nisam niti poznavao", prokomentirao je i dodao: "Moja supruga, sadašnja, bila je već vlasnik tog POS-ovog stana po svim kriterijima. Znači ja sam se oženio s nekim tko ima nešto u vlasništvu."

Na pitanje reporterke Eme Branice jesu li i prije živjeli zajedno, odgovorio je: "Ovako… ja tu ne vidim ništa sporno. Zakon dozvoljava nažalost da se stan može prodati ili iznajmiti."

O tome kako hvalevrijedni projekt poticane stanogradnje na ovaj način gubi smisao, ispričala je i Gabrijela Đukes Bašić, stanarka POS zgrade.

"I tako da nas je na početku možda bilo 10 stanara. Ja sam rekla ostali će nakon ljeta kad dođe jesen. Međutim možda je došlo još par stanara, da bi ove godine vidjeli da se većina stanova počela iznajmljivat turistima. Na parkiralištu su sve više i više bile strane registracije i došli smo do zaključka da puno njih ne namjerava ovdje živjeti nego koristiti stan za apartmane", tvrdi.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 23:00, nakon utakmice Hrvatska-Portugal.