Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Sanader sluti da se nešto sprema

Procedura je za sve u Hrvatskoj ista...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se približava kraj svjedočenja bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića pred USKOK-om, sve je više nagađanja da će na ispitivanje uskoro, zbog afere FIMI MEDIJA, i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Sve dok o nekome ne otvore istragu, USKOK i Državno odvjetništvo nisu ga o onome što rade dužni obavještavati. Tako piše u zakonu. 'Ne mora znati da se radnje protiv njega provode. Radnje kojima je svrha prikupljanje dokaza, koji se na drugi način ne bi mogli prikupiti', pojasnio je odvjetnik Veljko Miljević.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Prikupe li u međuvremenu protiv osumnjičenika dovoljan broj pisanih, a ne samo usmenih dokaza, na osnovi kojih bi ga mogli privesti, moraju mu dostaviti poruku o njegovim pravima. Na temelju toga, USKOK otvara istragu i o tome šalje obavijest. Ako se radi o saborskom zastupniku, on može biti priveden bez obzira na imunitet.

Sabor mora dati odobrenje

'Njega se može lišiti slobode, može ga se dovest u policiju, može ga se dovesti u USKOK, ali se onda mora tražiti od Sabora odobrenje kako za vođenje postupka, tako i za stavljanje u istražni zatvor', rekao je odvjetnik Veljko Miljević.

'Ukoliko se radi o uskočkim predmetima, do sada je imunitet trebalo skinuti već u fazi istrage. Po novom ZKP-u se imunitet skida tek u fazi optužnice', rekao je Arsen Bauk, potpredsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva.

Sljedeći na USKOK-ovoj klupici?

Navedena procedura vrijedi za svakoga pa i bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera. Iako se već danima nagađa o tome da je sljedeći na USKOK- ovoj klupici za ispitivanje upravo on, niti jedna od navedenih proceduralnih stavki još nije ispunjena. Nitko iz službenih institucija nije potvrdio, ali ni demantirao da se protiv njega vode predistražne radnje.

>> Ekskluzivno: Ivo Sanader odabrao odvjetnika!

No i sam Sanader, vjerojatno, sluti da se nešto događa, čim je, prema neslužbenim informacijama, odabrao odvjetnika Čedu Prodanovića. USKOK još mora završiti ispitivanje bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića i direktorice FIMI MEDIJE Nevenke Jurak. I tek kada oni kažu sve što su naumili, znat će se prema kome vodi istraga navodno teška 40 milijuna kuna.

Hoće li Sanader ubrzo zatrebati odvjetnika?

  • Sigurno. Brzo će se njemu suditi
  • Njega ni jedan odvjetnik ne može spasiti
  • Sanader mi je zadnja briga u životu

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene