Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON DESET GODINA

Apsurd u Splitu: Utočište za stare i nemoćne gotovo je sasvim dovršeno, ali i dalje – zjapi prazno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već deset godina čeka se konačan dovršetak projekta i otvaranje hospicija. Istodobno mnogi potrebiti, teško bolesni, umiru bez potrebne brige i njege koju bi upravo tu mogli dobiti. Da apsurd bude veći, dio zgrade već je izgrađen i potpuno namješten, ali korisnici u njemu ne mogu boraviti.

Zemljište i dva milijuna kuna za gradnju doma za stare i nemoćne gradu je davno darovala splitska obitelj Matošić. Iako je gradnja davno počela, korisnika u njoj nema. Kreveti i sobe zjape prazne, iako je dio njih potpuno namješten.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

U funkciji je jedino kuhinja gdje se pripremaju jela za građane treće životne dobi.

"Sada kuhamo za 90 osoba, a ubuduće će biti i više kad dobijemo neka sredstva kojima bi mogli to financirati", govori Anđelka Ponoš, kuharica.

Iz gradskog proračuna izdvojit će se 600 tisuća kuna za kuhinju za osobe treće životne dobi. Uz to, ići će se prema izgradnji još dva kata hospicija na postojećoj zgradi.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara obećava izdvajanje ozbiljnih sredstava iz sljedećeg proračuna.

Za konačan dovršetak grad će tražiti i pomoć države, ponajprije HZZO-a. No, mnogi koji su u ovim trenucima na samrti i kojima je potrebna briga i pomoć to, nažalost, neće dočekati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene