Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESVAKIDAŠNJE SCENE

Na društvenoj mreži objavljena osmrtnica Ričardu: "Radi se o osmrtnici imaginarnog, fiktivnog lika"

Aktualno Galerija Lažna osmrtnica Enia Meštrovića Lažna osmrtnica Enia Meštrovića Foto: DNEVNIK.hr Enio Meštrović Enio Meštrović Foto: DNEVNIK.hr Zadarska vijećnica blokirala ulaz - 1 Zadarska vijećnica blokirala ulaz - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zadarska vijećnica blokirala ulaz - 2 Galerija 1/4 >>
Nesvakidašnje scene vidjele su se u Zadru. Uoči sjednice Gradskog vijeća, gužva pred ulazom u zgradu Gradske uprave.

Gradska vijećnica bez COVID potvrde, prosvjednici, policija, a nakon sjednice i - osmrtnica. I to čovjeku koji je u Zadru pomrsio račune HDZ-u. Ali, čini se, i svim ostalim političkim opcijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU digitalne covid potvrde Uhićeno 14 ljudi, pod istragom još 229: Za stotinjak eura kupovali potvrde o cijepljenju protiv korone Ilustracija prijeti joj zatvor Medicinska sestra izdavala lažne COVID potvrde za rodbinu i prijatelje: Među njima menadžerice, učiteljice, arhitekti...

Ulaz u zgradu zadarske gradske uprave pred sjednicu Gradskoga vijeća u četvrtak. Sukob je eskalirao jer vijećnica Marjana Botić zaštitarima nije htjela pokazati COVID potvrdu.

"Smatram je protuzakonitom, sredstvom prisile, ona nema nikakvo uporište u zakonu, smatram je zdravstveno neopravdanom", kazala je Marjana Botić, vijećnica Liste akcije mladih.

Preboljela koronu, ali...

Priznaje - koronu je preboljela, no dodaje - za nju mjere i Stožer ne postoje. Kaže - ne opstruira rad Vijeća, bori se za nešto veće. Uz nju je bilo i dvadesetak građana. A pred njih je stao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić. S jasnom porukom: "Cijepite se, medicinske probleme rješava medicina".

SDP-ovci nisu ušli

No, problemi tu ne staju. Zbog vijećnice Botić u zgradu kroz glavni ulaz nisu mogli ni SDP-ovci. Opciju B, ulazak na sporedni ulaz – odbili su. "Nas su građani birali na izborima da ulazimo kroz glavni ulaz, ne kroz prozor ili na neke alternativne ulaze. Nismo životinje, očekivali smo da nas puste na glavni ulaz u zgradu", poručio je Danijel Radeta, gradski vijećnik SDP-a.

Izglasan rebalans proračuna

Dok se ondje odvijala drama zbog koje je došla i policija, koja kaže da zasad nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela, u Vijećnici se po drugi put izglasavao rebalans proračuna koji je na koncu i izglasan, bez ruku onih koji u zgradu nisu ni ušli.

Nedugo nakon završetka Sjednice, na društvenoj mreži osvanula je osmrtnica. I to čovjeku uz čiji je amandman rebalans izglasan.

"Gledajte, na osnovu Ričarda mi smo ušli u Gradsko vijeće, na osnovu Ričarda bi Danijel Radeta htio biti veći od cijele ove priče, dakle, meni ga je stvarno žao, to je dobar dečko, ali u naravi je tužan", rekao je nezavisni gradski vijećnik Enio Meštrović u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

Osmrtnica imaginarnog lika

"Radi se o osmrtnici imaginarnog, fiktivnog lika, ne o Eniu Meštroviću, nikome ne želim zlo, namjera je bilo zapravo doći u priliku reći ovo medijima, prokazati igrokaz u režiji HDZ-a i Enia Meštrovića koji se odvija već mjesecima", poručio je Radeta.

Jer SDP je prije mjesec dana bio protiv financiranja košarkaškog kluba iz gradske blagajne, a bez njih na sjednici - 2,5 milijuna kuna ipak je otišlo u košarkaške ruke. Jedini koji je bio protiv takve podjele novca predsjednik je Gradskoga vijeća, SDP-ov kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima.

Tvrdi, okupljanje pred ulazom bacilo je sjenu na cjelokupan rad tog tijela. Ugušilo demokraciju.

"Dakle, antivakseri ili prosvjednici su kao sijamski blizanci Stožera, zabranili vijećnicima da uđu u Gradsku upravu i da obnašaju vijećnićku dužnost. To je vrhunac ironije", smatra Vučetić.
 Koja bi se u Zadru mogla nastaviti. Jer prvi put u 30 godina HDZ u Vijeću nema većinu, pa su svi scenariji kod donošenja budućih odluka mogući.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene