Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prohujala' norijada

Privedeno 26 maturanata: Vinkovački maturanti napili psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjoj norijadi privedeno je 26 maturanata, a oštećena su tri tramvaja. Zadnji dan škole slavio se i u Vinkovcima gdje su maturanti vinom napili mladu labradoricu.

U policijsku postaju zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog alkoholiziranog stanja privedeno je 26 maturanata. Nakon prekršajne prijave pušteno je njih 14, dok je 12 ostalo na kriminalističkom istraživanju, potvrđeno je iz zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Neslužbena norijada u Zagrebu Velika galerija Maturanti diljem zemlje slave kraj škole unatoč preporukama, u jednoj županiji ipak su im organizirali tradicionalnu povorku Slika nije dostupna SRETNO I PAMETNO! Neslužbena norijada u Zagrebu: Pogledajte kako maturanti na Bundeku slave zadnji dan škole

Šest osoba je primljeno na Zavod za hitnu medicinu gdje im je pružena liječnička pomoć zbog alkohola ili lakših ozljeda.

Vinom napili mladu labradoricu

Veseli vinkovački maturanti napili vinom mladu labradoricu. Članovi Udruge psa su privremeno smjestili u veterinarsku ambulantu Tip tip u Vinkovcima i mole sve koji imaju informacije o vlasniku psa da im se jave.

Udruga prijatelja životinja dr. Josip Rostaš Vinkovci dobila je  prijavu da se u vinkovačkom parku u središtu nalazi pas u alkoholiziranom stanju, kojem su maturanti davali vino za vrijeme proslave završetka mature, javila  je Vlasta Tuček, tajnica ove udruge.

Jedan od prisebnijih maturanata ostao je uz psa sve vrijeme dok nisu došli volonteri Udruge. 'Članovi Udruge psa su privremeno smjestili u veterinarsku ambulantu Tip tip u Vinkovcima i mole sve koji imaju informacije o vlasniku psa da im se jave. Također mole obavijesti o učenicima koji su psu davali alkohol - kaže Vlasta Tuček dodajući kako se radi 'o mladoj ženki, oko 6 mjeseci, mješanka labradora bijele boje, vrlo društvena i prijateljski raspoložena , socijalizirana, pruža šapu svima'.

Sukob na Bundeku

Oko 13,15 sati na južnoj strani jezera 20-godišnjak najprije verbalno, a potom i fizičk napao 18-godišnjakinju. U sukob se umiješao 19-godišnjak koji je fizički napao 20-godišnjaka kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubravi gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.Policija je izvijestila da je oštećen i jedan tramvaj.

U priopćenju koje je gradonačelnik Bandić uputio nakon uznemirujućih vijesti o tome da se na Bundeku, na proslavi Dana maturanata, dogodila nezgoda s teškim posljedicama, stoji da je gradonačelnik provjerio te informacije kod ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Slobodanke Keleuve. Ona ga je izvijestila da je riječ o lakšoj ozljedi potkoljenice maturantice koja je sanirana na licu mjesta i nije bilo potrebe za daljnim intervencijama. Hitna služba ima dvije dežurne ekipe na terenu koje će odmah reagirati na sve moguće nezgode. Bandić je priopćio da je do 17 sati bilo ukupno sedam liječničkih intervencija te da su, osim spomenute maturantice, dvije osobe s lakšim ozljedama glave prevezene u KBC Dubravu, jedna osoba s ozljedom noge na KBC Rebro, jedna s istom ozljedom na Sveti Duh, a dvije osobe u pijanu stanju prevezene u KBC Dubravu.

Nakon okupljanja na središnjem zagrebačkom trgu, kojemu je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, maturanti su se u povorci, zajedno s gradonačelnikom, uputili prema jezeru Bundek, gdje ih je čekao bogati glazbeno-scenski program do 22 sata, u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Program na Bundeku trajat će do 22 sata a nastupit će DJ Dechko, Telefon Blues Band, Pozdrav Azri, Plava noć, Electric Žare, Thee Mad and Hairy Wombats, Markiz i dugi.

Cijelo vrijeme na jezeru je dežurala zdravstvena ekipa, vatrogasci te redarska ekipa, a po završetku programa ZET je osiguraao pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Dan zagrebačkih maturanata u PU zagrebačkoj su smatrali sigurnosno interesantnim događajem, kako zbog većeg broja maturanata, tako i zbog činjenice da je ranijih godina bilo slučajeva da su maturanti po gradu činili prekršaje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene