Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priveden pošiljatelj prijetećih SMS poruka vijećnicima Skupštine Istarske županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je otkrila i jučer u istražni centar Županijskog suda u Puli privela pošiljatelja prijetećih SMS poruka koje su 31. siječnja ove godine stigle na 155 mobitela vijećnika Skupštine Istarske županije i na mobitel člana Županijskog poglavarstva, izvijestila je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić.

Riječ je o 29-godišnjem M. Č. iz Pule koji je neizravno povezan s jednim članom medulinske udruge 'Šanpiero' koja se bavi zaštitom okoliša, a, kako je danas navela policija, jedan je od motiva prijetećih SMS poruka njegovo protivljenje izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom na Kaštijunu, navela je policija.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Ivan Turudić Ekskluzivno Ivan Turudić za Dnevnik Nove TV: "Nisam lagao, postali smo dobri poznanici i znali smo se dopisivati"

Poruke su bile identičnog sadržaja poput 'I tvoja je ruka jedna od tih koja podržava kriminal, korupciju i Jakovčićeve planove bez zdrave pameti', a one su stigle 15-orici vijećnika Županijske skupštine od kojih je samo jedan član SDP-a, dok su ostalih 14 članovi IDS-a.

Glasnogovornica policije Nataša Rogić novinarima je rekla kako je deset vijećnika prijavilo kazneno djelo prijetnje dok ostali poruku nisu shvatili ozbiljno i nisu podnijeli kaznenu prijavu protiv autora tih poruka.

M.Č. je jučer oko 15,50 sati nakon kriminalističke obrade kazneno prijavljen zbog prijetnji i priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene