Konferencija PU osječko-baranjske (Foto: Dnevnik.hr)
Konferencija PU osječko-baranjske (Foto: Dnevnik.hr)

Policija je privela 23-godišnjaka s kojim je 17-godišnja A.B. bila u vezi, a kojeg sumnjiče da je djevojku usmrtio s više uboda nožem. Motiv ubojstva najvjerojatnije je ljubomora, potvrdili su u policiji.


Tomislav Gall, voditelj opće službe kriminaliteta, napomenuo je na izvanrednoj konferenciji za medije PU osječko-baranjske da je postupak izvida, zbog toga što je riječ o ubojstvu maloljetnice, tajan.

"7. studenog zaprimili smo dojavu da je u mjestu Koška u blizini željezničkog kolodvora pronađeno tijelo mlađe ženske osobe. Smrt je nastupila nasilno što je obdukcijom i potvrđeno. Radi se o ubojstvu. Kroz žurne izvide koje smo radili, utvrdili smo da je 23-godišnji hrvatski državljanin u mjestu Koška, nakon kraće verbalne rasprave s oštećenom, istu usmrtio s više ubodnih i reznih rana uslijed kojih je preminula", pojasnio je Tomislav Gall.

Kad je riječ o motivu, utvrđeno je da su 23-godišnjak i ubijena djevojka bili u određenoj vezi te da je motiv ubojstva najvjerojatnije ljubomora.

"Tijekom današnjeg dana 23-godišnjak bit će priveden u pritvorsku jedinicu. Za teško ubojstvo prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili dugotrajnog zatvora", istaknuo je Gall.

Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je kako se osumnjičeni nije predao već je uhvaćen. Također, ubojica do sada nije bio u policijskoj evidenciji.

Kriminalistička istraga o ubojstvu u Koški nastavlja se i dalje.

Djevojka ničim nije privlačila pozornost

Tijelo 17-godišnje djevojke pronađeno je u ponedjeljak oko 7 sati nedaleko od željezničke postaje u Koški. Za ubijenu djevojku svi kažu da je bila mirna, tiha i povučena i da ničim nije privlačila pozornost.

Mještani Koške izbezumljeni su ubojstvom mlade djevojke. ''Sve nas je strah'', rekao je Milan Ožanić koji je rekao da je glavno pitanje tko je to učinio.