Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor osumnjičenom za silovanje i zlostavljanje tijekom rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje u ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom, pokrenuta je istraga protiv 47-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu je određen pritvor, priopćilo je na svojim internetskim stanicama Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Osumnjičenik je tijekom Domovinskog rata, kako se navodi u
priopćenju, kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi tzv. sao krajine na okupiranom području Republike Hrvatske dolazio u kuću civilne ženske osobe te ju je silovao. Muškarac je u kuću te žene dolazio i s drugim pripadnicima srpskih paravojnih postrojbi, a pritom ju je tukao rukama, nogama i kundakom puške.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Zločini, za koja se 47-godišnjak sumnjiči, navode u Županijskom državnom odvjetništvu, protivni su odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i Dopunskog protokola Ženevske konvencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene