Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domjenak kod Mesića

'Pristupni pregovori nažalost su u zastoju zbog Slovenaca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak blokade pregovora bit će zacijelo i jedna od tema među visokim dužnosnicima i diplomatskim zborom koji su se, povodom Dana državnosti, okupili na domjenku kod predsjednika Mesića.

'Moram, međutim, i u ovoj prigodi sa žaljenjem ustvrditi da je u našim pregovorima o punopravnom članstvu došlo do zastoja, a uzrok tome je slovenska blokada poglavlja. Hrvatska želi na temelju dobrosusjedskih odnosa i međunarodnog prava rješavati granično sporno pitanje, no to je i pitanje Europske unije. Hrvatska će u rješavanju tog spora dati svoj doprinos, ali neće pristati na ustupanje teritrorija za članstvo', kazao je hrvatski predsjenik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Slika nije dostupna Tema dana Treba li Stjepan Mesić otkriti tko mu je posudio novac za stanove?

Na domjenak došli i potencijalni predsjednički kandidati

Na pantovčak su stigli i potencijalni kandidati za novog hrvatskog predsjednika, poput Radimira Čačića i Nadana Vidoševića. 'Naravno da se vidim u toj utrci', kratko nam je i jasno izjavio Čačić, prvi HNS-ov čovjek. Vidošević je, s druge strane kazao kako će se kampanja za novog predsjednika države voditi u jeku donošenja novog proračuna, kada će se, kako je rekao Vidošević, lomiti koplja oko toga kakvu mi Hrvatsku zapravo želimo u budućnosti.

Na domjenku se našao i ministar znanosti Dragan Primorac, kojeg smo upitali planira li on možda predsjedničku karijeru, no on je kazao kako su njegovi planovi za sada još uvijek vezani isključivo za znanost. 'To je moja odluka za sada', zaključio je.

Predsjednik mesić sutra će nazočiti svečanoj sjednici Vlade te će biti i na Trgu bana Jelačića na mimohodu. Nakon toga, državni će se vrh uputiti u Vukovar, gdje će prisustvovati promaknuću novih časnika Hrvatske vojske. Hrvatska će na taj način proslaviti svoj Dan državnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene