Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo obrazovanja najavilo je kako bi po novom zakonu profesori nakon 65. godine morali obvezno u mirovinu, osim ako se ne radi o iznimnim pojedincima bez kojih sveučilišna zajednica ne može.


Točnije, onima koji će se financirati iz raznih projekata, gospodarstva ili fakulteta.

Vezani članci Umirovljenik Većina hrvatskih umirovljenika u prosjeku će biti bogatija za 63 kune: "50 kuna dobijete, 150 vam uzmu" Muškarac s mobitelom Baš mu se nije dalo: Da izbjegne posao, poreznik zvao samoga sebe 55 sati

Stvorilo bi se tako mnogo radnih mjesta za mlađe, visokoobrazovane ljude. No, sveučilišna zajednica je podijeljena, jer se smatra da je profesor nakon 65. u intelektualnom naponu snage.

'Do sada je bilo da se može ostati na fakultetima i nakon 65. godine iznimno. Ali se po našem običaju to zloupotrijebilo. Tako da je to iznimno, zapravo postalo stalno. Nedavno je jedan fakultet produžio ugovore nakon 65. godine za 15 svojih profesora', rekao je Željko Jovanović, ministar obrazovanja.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.