Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana prisega

Prisegnulo 240 ročnika, među njima 29 žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požeškom Središtu za temeljnu obuku danas je svečanu prisegu dao drugi naraštaj ročnika na dragovoljnom služenju vojnog roka.

Njih 240, među kojima 29 žena, u idućih šest tjedana proći se temeljnu obuku u Požegi nakon čega će uslijediti još osam tjedana specijalističke obuke u Đakovu. Dragovoljnim ročnicima prisegu je kao izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH čestitao zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac, istaknuvši kako je to prvi naraštaj dragovoljnih ročnika koji je prisegnuo domovinu kao punopravnoj članici NATO saveza.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Slika nije dostupna Na Dan državnosti U Požegi prisegnuo 17. naraštaj dragovoljnih ročnika

Oni koji budu najbolji potpisat će na obostrano zadovoljstvo ugovore za djelatne vojnike, rekao je dodajući kako neće biti promjena u obuci nakon ulaska Hrvatske u NATO. 'Mi smo sudjelovanjem u mnogim mirovnim misijama dobili velike pohvale od svih naših strateških partnera tako da nema potrebe za strožom obukom. Naš plan obuke je dobar i s dobrim standardima, a provode ga časnici i dočasnici koji imaju iskustva u Domovinskom ratu i mirovnim misijama', rekao je novinarima general pukovnik Kruljac dodajući kako će uz drugi naraštaj obuci tijekom rujna pristupiti još 400 novih dragovoljnih ročnika.

Dragovoljnim ročnicima čestitao je i izaslanik ministra obrane, ravnatelj Uprave za ljudske resurse Nenad Smolčec. Podsjetio je kako je svojim reformama obrambenog sustava Hrvatska omogućila da služenje vojnog roka bude osobni izbor visokomotiviranih mladih ljudi. Čestitajući im na odluci da budu dio projekta dragovoljnog služenja vojnog roka i dio pobjedničke vojske oružanih snaga dokazanih u međunarodnim misijama u sustavu koji iz dana u dan postaje sve moderniji, istaknuo je kako o hrvatskim vojnicima i vojnikinjama predstavnici mnogih savezničkih snaga imaju samo riječi pohvale. Iz prvoga je naraštaja od 250 ročnika, koliko ih je pristupilo dragovoljnom služenju vojnog roka, ugovore potpisalo njih 193, od 21 žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene