Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mljac

PRIPREMITE KOD KUĆE Najbolji desert za vraćanje u top formu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi nam lijeto što duže trajalo, donosimo recept za ukusni sladoled od buče, namirnice bogate hranjivim tvarima, a istovremeno s malo kalorija.

Njezine su ruke zlatne, a um nepresušna tvornica velikih ideja. Glavna kuharica restorana 'LeBatat' koji posluje u sklopu LifeClass termi Sveti Martin u više je navrata s nama podijelila tajne ukusnih recepata koje je sama izradila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrijte tajnu pravog odmora u srcu netaknute prirode Slika nije dostupna Najvitalniji dio kontinentalne RH HRVATSKI ARDENI 'Otkrit ćete stvari o kojima niste ni sanjali da postoje'

Uživali smo u mekanom i sočnom okusu poznate kraljica kolača - Međimurske gibanice, pripremljene na moderan, zdravi način kao i u slasnim delicijama čiji temelj predstavlja egzotična i iznimno hranjiva namirnica, batat.

'Kao šefica kuhinje veoma sam ponosna na svoje radno mjesto. Volim ovaj posao, osjećam da me ljudi prihvaćaju, pa je stoga i lako raditi', kazala je Božica Rendarić, šefica kuhinje LeBatat koja broji 14 članova koji se zbog dugogodišnjeg zajedničkog iskustva izvrsno slažu te čine pravu obitelj.

'U kuhinji se zna tko je šef, ne morate ni pitati čija je zadnja'

'Gosti koji dolaze u naš kraj žele probati naša tradicionalna jela, stoga ih pokušavam prezentirati na moderniji način, uz razne dodatke, bolju prezentaciju i ostalo. Ponekad vidim neko jelo i želim probati kako bi to izgledalo sa nekom drugom namirnicom. Igram se. Potrebno je puno kombinirati, spajati okuse i boje. Rezultat je neprocijenjiv', rekla je kuharica Rendarić.

Osim ukusnih jela koja naše nepce dovode do usijanja, kuharica Rendarić izvrna je u spremanju inovativnih deserata.

Ako poželite isprobati ostala jela međimurskog kraja predlažemo PAKET Vikend opuštanja u Termama Life Class koji nudi bijeg od svakodnevnog života izloženog brojnim stresovima. Opustite se i odmorite duh i tijelo wellness tretmanima, zdravim snackovima poput čipsa od jabuke ili tradicionalnim okusima pripremljenima na moderan način.

Da bi nam lijeto što duže trajalo, kuharica Rendarić s nama je podijelila recept za ukusni sladoled od buče, namirnice bogate hranjivim tvarima, a istovremeno s malo kalorija. Idealan desert za povratak u formu.

Sladoled od buče s prženim bučinim košticama

Sastojci:

-mlijeko 0,4 l
-žumanjak 4 kom
-bučino ulje 0,05 l
-bučine koštice 0,05 kg
-vrhnje za šlag 0,1 l
-vanilin šećer 0,02 kg

Priprema:

Mlijeko stavimo na vatru zajedno s šećerom i vanilin šećerom. Jedan dio odvojimo i umiješamo žumanjke. U kipuće mlijeko ukuhamo žumanjke, maknemo s vatre i dodamo vrhnje za šlag i još kratko prokuhamo. Procijedimo kroz fino cijedilo, dodamo bučino ulje i promješamo. Kad se ohladi, umiješamo grubo sjeckane pržene koštice. Stavimo u zamrzivač i povremeno promješamo. Smrznuti sladoled serviramo s nekoliko kapi bučinog ulja i prženim bučinim košticama.

'Koristite svoju kuhinju što više možete. Ono što sami skuhate, to je najbolje. Koristite sviježe namirnice. Kad god nešto pečete, uvijek prije zgrijte ili tavu ili pečnicu. Tjestenine i povrće nemojte prekuhavati, koristite domaće namirnice i nemojte bacati hranu, sve je iskoristivo. Trud i želja će Vam se svakako isplatiti'

Isprobajte i ostale čarobne okuse sjeverne Hrvatske koje osoblje kuhinje LeBatat priprema na zdravi način. Nećete požaliti jer LeBatat je mjesto na kojem se okusi tradicije spajaju s modernim okusima inovativnih kulinarskih ideja. Napravljene od sključivo zdravih namirnica lokalnog uzgoja njihove vas delicije neće ostaviti ravnodušnima.

'Postoje jela koja su izvrsna, ali uvijek postoje jela koja su još bolja. Upravo je LeBatat mjesto na kojem izvrsni gastronomski stručnjaci žele prezentirati ono "bolje", napominju iz restorana.

Rezervirajte i vi svoj stol već danas i kušajte čarobne okuse sjevera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene