Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv Petrine

Primoštenci zaustavili strojeve na općinskom gradilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni općinskim projektom rekonstrukcije ulice Sv. Jurja koja iz središta Primoštena vodi do istoimene crkvice, oko 200 mještana Primoštena danas je svojim tijelima prepriječilo put građevinskim strojevima i spriječilo početak radova.

Mještani su nezadovoljni jer, kako tvrde, načelnik Općine Primošten Stipe Petrina nije s njima dogovorio rekonstrukciju te je bez njihovog znanja ulicu koja je bila prohodna za automobile, odlučio učiniti stepenastom.

Time će ona, tvrde Primoštenci, postati neprohodna za automobila, a stanovnici tog dijela stare jezgre Primoštena će do svojih kuća moći jedino pješke.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Stipe Petrina ROČIŠTE ODGOĐENO Stipe Petrina priveden na sud zbog uklanjanja telekomunikacijskih stupova u općini Primošten

'Suluda ideja'

Projekt rekonstrukcije ulice Sv. Jurja mještani su nazvali 'suludom idejom Općine', te su naveli kako će se njime blokirati svakodnevno funkcioniranje oko 50 obitelji iz tog dijela Primoštena.

U toj ulici, naveli su, živi veliki broj starijih i nemoćnih osoba, te kako nakon izgradnje stepenica tom ulicom u prijekoj potrebi više neće moći proći niti kola Hitne pomoći. Prosvjednici su također ustvrdili da im je 'dosta terora načelnika Općine Primošten.

Burni prosvjed stanovnika Primoštena popratilo je povlačenje strojeva s gradilišta, a među prosvjednicima je odabrano i peteročlano povjerenstvo koje će zatražiti sastanak s općinskim načelnikom Petrinom te inzistirati na odustajanju od takve rekonstrukcije ilice Sv. Jurja.

Primoštenski načelnik Stipe Petrina rekao kako su tvrdnje mještana posve neutemeljene te kako dolaze od osoba koje već godinama opstruiraju općinsku vlast.

Tvrdi da će se u ulici Sv. Jurja izgraditi stepenice, no da će se ostaviti i prolaz za automobil te kako su sve o projektu mještani mogli vidjeti tijekom javnog uvida. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene