Obavijesti Video Pretražite Navigacija
važan apel

Na primitivan ispad HDZ-ova vijećnika koji je šokirao Skupštinu reagirala i ministrica Divjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojne reakcije stigle su na neprimjereno ponašanje i vrijeđanje HDZ-ova vijećnika koje je obilježilo izvanrednu sjednicu bjelovarsko-bilogorske Županijske skupštine.

HDZ-ov vijećnik Ivica Vranjić dvaput je poručio: ''Ponašate se kao polaznici V. osnovne škole''. Radi se o bjelovarskoj školi koju pohađaju učenici s posebnim potrebama koji su odjednom postali primitivna izjava HDZ-ovog vijećnika.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati"

Izjavu je odmah osudio župan Damir Bajs oštro reagiravši, kao i vijećnici koalicije koja čini većinu koji su izjavu nazvali nečuvenom. 

''Oni nisu birali svoje teškoće, ali mi možemo birati kako ćemo se odnositi prema njihovim teškoćama. Učenici V. osnovne škole su jedna od najranjivijih skupina djece u društvu i skupina koja je u isto vrijeme u potpuno nepovoljnom položaju u društvu. O njima se s razlogom vodi posebna briga, a stav koji se prezentira o našim učenicima direktno utječe na njihovu kvalitetu života. Cijeli tim V. OŠ iz učenika nastoji izvući ono što oni mogu i žele, gledamo ih s pozicije njihovih mogućnosti. Civiliziranost se testira na brizi o onima koji su ranjivi i u nepovoljnom položaju. Javnu izjavu tog tipa strogo osuđujem'', rekla je ravnateljica V. OŠ Jasmina Vuković, prenosi Večernji list.

Reagirala i ministrica Blaženka Divjak

Ubrzo su svi reagirali na ispad, a među njima i ministrica Blaženka Divjak. ''Prije svega nedopustivo je da se u dnevno političke svrhe koristi bilo što može uvrijediti ili stigmatizirati bilo koga od učenika, baš suprotno, moraju se koristiti pozitivni primjeri. Kada je riječ o stigmatizaciji, smatram da svi skupa moramo raditi na tome da zaštitimo učenike, učitelje i njihove roditelje, naročito ako se radi o ranjivim skupinama'', rekla je Divjak i apelirala da se djeca s teškoćama ne koriste u dnevno političke svrhe, piše Večernji list.

Od izjave se odmah ogradio Klub vijećnika HDZ-a i izrazio žaljenje zbog nepromišljenih i neprimjerenih riječi vijećnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene